latinica  ћирилица
10/07/2024 |  12:10 ⇒ 12:50 | Autor: RTRS

Policijski službenici MUP-a Srpske na obezbjeđenju "Exit" festivala

Šest policijskih službenika Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske od danas će u međusobnoj pomoći prilikom obavljanja policijskih dužnosti biti angažovano sa policijskim službenicima Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije na obezbjeđenju muzičkog festivala "Exit" u Novom Sadu.
MUP Srpske - Foto: Ustupljena fotografija
MUP SrpskeFoto: Ustupljena fotografija

- Policijski službenici boraviće u Republici Srbiji za vrijeme trajanja festivala i njihova uloga biće olakšavanje saradnje s posjetiocima iz Republike Srpske, što bi trebalo da ima preventivni efekat na stanje bezbjednosti na području Novog Sada i bezbjednost posjetilaca festivala uopšte - navodi se u saopštenju MUP-a.

Kako dodaju, navedena aktivnost realizuje se u skladu sa Memorandumom o saradnji između Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske i Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije koji je potpisan 18. juna ove godine.

- Planirano je da se slične aktivnosti realizuju u više gradova u Republici Srpskoj i Republici Srbiji kao što su Beograd, Novi Sad, Zlatibor, Banja Luka, Foča, Trebinje tokom ljetne i zimske turističke sezone - dodaje se u saopštenju.