latinica  ћирилица
10/07/2024 |  12:37 | Autor: SRNA

Vučić: Srbija više nikada neće biti bilo čiji plijen

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da vjeruje u snagu srpske države da očuva mir i poručio da Srbija nikada više neće biti bilo čiji plijen kao 1999. godine.
Aleksandar Vučić (foto: TANJUG/ STRAHINJA AĆIMOVIĆ/bs) -
Aleksandar Vučić (foto: TANJUG/ STRAHINJA AĆIMOVIĆ/bs)

- Vjerujem u snagu srpske države da očuva mir i stabilnost. Živimo u svijetu u kojem se to ne podrazumijeva. Plašim se da će stvari biti još lošije i teže. Vidim nešto se zakačili za nas, i od Veslija Klarka danas i američkog predsjednika DŽozef/ Bajdena koji priča o Balkanu i onome što se zbivalo 1999. godine - rekao je Vučić u Rudnom kod Kraljeva.

On je poručio da Srbija želi mir, ali da nikome neće dozvoliti da ugrozi slbodu srpskog naroda.

- Moje je samo da im kažem da mi nikoga ne diramo i nikoga nećemo da diramo, ali da Srbija niti je moguće niti će ikada više biti bilo čiji plen kao što je bila 1999. godine. Srbija je danas ozbiljna, odgovorna, želi mir, ali nikome na svijetu neće dozvoliti da ugrozi slbodu našeg naroda i naše otadžbine - poručio je Vučić.

Vučić je rekao da je država dala šest miliona evra za rekonstrukciju puta Studenica-Rudno, da za to nema velikog ekonomskog opravdanja, ali da misli da je to bilo pametno ulaganje zato što to povezuje naše krajeve, ljude koji kad imaju put mogu da opstanu na ognjištima i obezbjeđuju budućnost djeci.

On je naveo da je to urađeno sada zato što je država u boljem stanju nego ikada i pozvao građane da vjeruju svojoj državi i poštuju je.

- Biće u još boljem ukoliko budemo uspjeli da izbejgnemo sve teškoće, prepreke koje nam se na putu nalaze, sve one koji bi da Srbiju na različite načine uvlače u nemirne vode. Samo da sačuvamo mir, svojim znanjem, sposobnošću, radom uspjećemo sve da izgradimo - poručio je Vučić.