latinica  ћирилица
10/07/2024 |  13:01 ⇒ 14:02 | Autor: RTRS

Košarac: Stav Srpske jasan - NATO nas ne zanima (VIDEO)

Tumarati po svijetu, što je svojstveno i ministru spoljnih poslova u Savjetu ministara Elmedinu Konakoviću i predsjedavajućem Predsjedništva BiH Denisu Bećiroviću je pročitana sarajevska potreba, da obmanjuju određene instituciji, pričajući samo sarajevsko-muslimansku priču, rekao je zamjenik predsjedavajuće Savjeta ministara Staša Košarac za RTRS.
Staša Košarac - Foto: RTRS
Staša KošaracFoto: RTRS

- Vrlo jasno smo ukazali na činjenicu, da NATO integracije nemaju podršku naroda Republike Srpske. S druge strane navikli smo na različite vrste zloupotreba, određenih ministara, koji dolaze iz bošnjačke strukture, koji na takvim forumima, definišu politiku samo jednog naroda, odnosno jednog dijela BiH, ali to je matrica njihovog ponošanja. Mi smo svaki put jasno ukazivali na takve činjenice, takvog neslaganja i nedefinisane politike - istakao je Košarac.

Dodao je da je odgovor Republike Srpske jasan.

- NATO nas ne zanima, nikada nećemo biti članice NATO pakta. Naš stav je jasan, imamo veoma definisanu nacionalnu politiku, kroz institucije Srpske i mnoge druge - dodaje Košarac.

Navodi, da u institucijama BiH, bez Srba se odluke ne mogu donositi.

- Svjedoci smo napada na Srpsku. Konaković, Bećirović, Komšić i ostali, mogu da tumaraju po svijetu koliko žele, poruka iz Srpske je jasna i takva će i ostati - dodaje Košarac.