latinica  ћирилица
10/07/2024 |  13:02 | Autor: SRNA

Miličević: Bitan zajednički kandidat srpskih partija u Srebrenici

Lider SDS-a Milan Miličević smatra da je dobro i politički bitno da srpske partije u Srebrenici imaju zajedničkog načelničkog kandidata na predstojećim lokalnim izborima.
Milan Miličević - Foto: Ustupljena fotografija
Milan MiličevićFoto: Ustupljena fotografija

- Konačni dogovor da imamo zajedničkog kandidata srpskih partija za načelnika opštine Srebrenice jeste dobar, ali nisam učestvovao u tome niti bio konsultovan - rekao je Miličević Srni.

On je podsjetio da su se o krupnim političkim pitanjima dogovarali lideri partija iz Republike Srpske, koji su bez problema postizali saglasnost.

- Politika u tom smjeru treba da se vodi na zvaničnim sastancima na kojima je uvijek moguće i potrebno postići racionalan dogovor. Za takav sam pristup - rekao je Miličević.

Zajednički kandidat srpskih političkih partija i udruženja proisteklih iz rata za načelnika Srebrenice biće Miloš Vučić, koga je za tu poziciju predložio Opštinski odbor srebreničkog SNSD-a, a ostale srpske partije i udruženja podržale.

Vučić je istakao da ga raduje što je do svesrpskog dogovora za zajedničkog kandidata za načelnika Srebrenice došlo pred predsjednikom Republike Srpske Miloradom Dodikom.

On je rekao da se već vrše pripreme za početak predizborne kampanje i da očekuje podršku građana.

Lokalni izbori u BiH biće održani 6. oktobra, a na kandidatskim listama je, prema podacima Centralne izborne komisije BiH, više od 26.000 kandidata.