latinica  ћирилица
10/07/2024 |  13:40 ⇒ 13:41 | Autor: RTRS

Pešić: Konačan spisak igrača za Olimpijske igre 23. ili 24. jula (VIDEO)

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Svetislav Pešić izjavio je danas da će konačan spisak igrača za Olimpijske igre saopštiti 23. ili 24. jula.
Svetislav Pešić (foto: EPA-EFE/ANDREJ CUKIC) -
Svetislav Pešić (foto: EPA-EFE/ANDREJ CUKIC)

- Nećemo skraćivati spisak, već ćemo objaviti konačan, 23. ili 24. jula. Biće to veoma teška odluka, a nadam se da će svi biti zdravi do kraja priprema - izjavio je Pešić.

Košarkaši Srbije će na OI igrati u grupi C sa Sjedinjenim Američkim Državama, Јužnim Sudanom i Portorikom. Olimpijske igre u Parizu biće održane od 26. jula do 11. avgusta.

Pešić je dodao da Nikola Јović i Dejan Davidovac neće putovati sa ekipom na naredne tri prijateljske utakmice, protiv Francuske, SAD i Australije.

- Dvije nedjelje smo zajedno, prošli smo prvi dio uvodnih priprema. Posljednjih dana treniramo u Areni. Kod igrača postoji ogromna želja da budu u što boljem fizičkom stanju, još nismo na željenom nivou, ali radimo naporno na tome. Naši ciljevi su veoma visoki, a da bi ih ostvarili moramo se baš dobro pripremiti - rekao je Pešić.

Reprezentacija Srbije je u dvije utakmice zatvorenog tipa pobijedila Holandiju (90:74, 95:61).

- Bile su to dobre utakmice, svi su dobili šansu da se pokažu na najbolji mogući način - dodao je Pešić.

Selektor Srbije je istakao da Јović i Davidovac neće ići sa ekipom na utakmice protiv Francuske, SAD i Australije.

- Imamo problema sa povredama, Јović je počeo da trenira, ali radi individualno i neće sa nama na put u narednih sedam dana. Davidovac se povrijedio u meču protiv Holandije, pao je nezgodno na kuk i isto neće ići sa nama. Bio je odličan na pripremama, bio je nikad bolji i primjer kako se radi - istakao je Pešić.

Srbija će na OI igrati u grupi C protiv Sjedinjenih Američkih Država, Portorika i Јužnog Sudana.