latinica  ћирилица
10/07/2024 |  13:56 ⇒ 14:16 | Autor: RTRS

PU Zvornik: Pojačane mjere bezbjednosti da skupovi proteknu mirno

Iz Policijske uprave Zvornik saopšteno je da se preduzimaju pojačane mjere i radnje da bi skupovi najavljeni na području Srebrenice protekli mirno i bez incidenta.
PU Zvornik - Foto: RTRS
PU ZvornikFoto: RTRS

Riječ je o takozvanom "Maršu mira" i komemorativnom skupu "Srebrenica 2024" u Potočarima.

Policijska uprava pozvala je građane, učesnike i organizatore da odgovornim ponašanjem u potpunosti doprinesu tome da ovi skupovi proteknu mirno i dostojanstveno.

Iz Policijske uprave apeluju na organizatore i učesnike ovih skupova da ne ugrožavaju svoju i bezbjednost drugih građana, te da poštuju naredbe policijskih službenika na terenu i da se ponašaju u skladu sa zakonskim propisima.

- Savjetujemo građane da koriste alternativne putne pravce, s ciljem što boljeg i efikasnijeg odvijanja saobraćaja, jer se očekuje pojačana frekvencija autobusa i automobila kojima dolaze delegacije i učesnici komemoracije - navodi se u saopštenju.

U saopštenju se dodaje da Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske, kao nosilac aktivnosti obazbjeđenja skupa, ima dobru saradnju sa svim bezbjednosnim subjektima koji su uključeni u obezbjeđenje skupa u Potočarima.