latinica  ћирилица
10/07/2024 |  14:13 ⇒ 14:15 | Autor: SRNA

SNSD Pale: DEMOS izdao građane i predsjednika Dodika radi lične koristi

Opštinski odbor SNSD Pale pozvao je predsjednika DEMOS-a Nedeljka Čubrilović da se izjasni - da li je vlast ili opozicija i da li je u izdaju republičke koalicije krenuo sa Pala?
Pale - Foto: RTRS
PaleFoto: RTRS

Povodom, kako kažu, neočekivane i neprincipijelne odluke dojučerašnjih koalicionih partnera DEMOS-a na Palama da se poslije osam godina upravljanja opštinom, udruže sa opozicionim SDS-om protiv SNSD-a, iz paljanskog SNSD-a upozoravaju građane da je ovaj potez DEMOS-a čista izdaja birača koji su ih podržavali tokom proteklih osam godina, a u kojima je SNSD, kao stub vladajuće većine, bio motor promjena i brojnih projekata važnih za život građana Pala, vjerujući u zajedničku viziju i program SNSD-a i DEMOS-a.

- Ovaj potez DEMOS-a je čista izdaja birača koji su nas podržavali tokom proteklih osam godina, u kojima je SNSD bio motor promjena i brojnih projekata važnih za život građana Pala, vjerujući u našu zajedničku viziju i program. DEMOS, naš dosadašnji partner, i opozicioni SDS, odlučili su, međutim, da se udruže kroz lažni dogovor, koji je suprotan svim našim principima. Njihova najavljena saradnja u savezu koji se može nazvati izdaja pokazuje pravo lice tih političkih subjekata, koji su spremni da žrtvuju interese građana zarad svojih ličnih ambicija i političke koristi - naglašava se u saopštenju paljanskog SNSD-a.

Iz SNSD-a Pale odgovorno tvrde da je ovaj potez paljanskog DEMOS-a izdaja SNSD-a i na republičkom novou, vladajuće koalicije Republike Srpske i predsjednika Srpske Milorada Dodika.

- Pozivamo Nedeljka Čubrilovića da se izjasni - da li je DEMOS vlast ili opozicija? Neka Čubrilović odgovori građanima da li je u rušenje republičke koalicije krenuo sa Pala? I neka se konačno izjasni - zbog čega u tu izdaju Srpske kreće baš sada kada je njen opstanak na ispitu - naglasili su iz SNSD-a Pale.

Što se tiče Pala, dodaje se, perjanica DEMOS-a i neuspješni direktor ЈP "Vodovod i kanalizacija" Dejan Kojić, koji gomila gubitke, tovareći ih na leđa građana kojima poskupljuje vodu, već se ponaša kao da je pobijedio na lokalnim izborima, iako izborna kampanja još nije ni počela.

- Ovo je ne samo arogantno, već i potpuno neosnovano i protivzakonito. Ovakvo ponašanje je pokazatelj koliko je DEMOS spreman da ide daleko u manipulaciji i obmanjivanju građana. Umjesto da se fokusiraju na prave probleme i potrebe naše opštine, oni su izabrali put lažnih obećanja i prijevremene kampanje. Krše zakon, krše principe, krše volju građana. SNSD Pale je tu da vam to jasno kažemo i da ponudimo jasan plan rješavanja trenutnih problema u našoj lokalnoj zajednici. Ne može lični interes, glad za foteljama i izdaja, da pobijede volju većine Pala! - poručili su iz SNSD-a Pale.

Iz ovog odbora naglašavaju da su njihovu jasnu viziju i program, koji su usmjereni na stvarni razvoj Pala i poboljšanje života svih stanovnika te opštinre izdali upravo oni kojima su dali povjerenje.

- Više nema kompromisa i koalicije, koja će se koristiti za lične interese i nerealne ambicije pojedinaca ovog izdajničkog saveza usmjerenog protiv SNSD-a i interesa građana Pala! Dok su drugi okupirani političkim igrama i manipulacijama, mi smo usmjereni na rad i rješavanje stvarnih problema, a sve ciljem boljeg života svih građana Pala - navodi se u saopštenju.

Opštinski odbor SNSD Pale poziva građane i cjelokupnu javnost da budu oprezni i da ne nasjedaju na lažne priče i obećanja neprincipijelnog saveza okupljenog oko - izdaje!

- Molimo vas da pratite iz dana u dan ko zaista radi na svakodnevnim poslovima lokalne vlasti od kojih zavisi život naše djece, porodica i budućnost naše opštine, a ko je spreman da izda vaše povjerenje radi političke koristi, koristeći se lažima i mržnjom prema SNSD-u - naglasili su iz paljanskog SNSD-a i zahvalili stanovnicima opštine Pale na razumijevanju i podršci.