latinica  ћирилица
10/07/2024 |  14:26 ⇒ 17:35 | Autor: sputniknews.com

De Minor se oglasio poslije predaje: Nepoštovanje je da protiv Đokovića igram nespreman

Neće Novak Đoković morati da se bori za polufinale Vimbldona, jer je njegov protivnik Aleks De Minor predao meč zbog povrede. Australijanac se oglasio i istakao da bi izlaskom na teren u trenutku kada ne može da pruži maksimum iskazao nepoštovanje prema protivniku.
Aleks de Minor (Foto: EPA-EFE/ADAM VAUGHAN, ilustracija) -
Aleks de Minor (Foto: EPA-EFE/ADAM VAUGHAN, ilustracija)

Ostao je Novak Đoković bez protivnika, a za to je kriva povreda koja se Aleksu De Minoru dogodila na meč lopti.

- Očigledno, ne saopštenje koje sam želio u bilo kom smislu. Razočaran sam, ali morao sam da odustanem zbog povrede kuka. Osetio sam da je nešto kvrcnulo tokom posljednja tri poena mog meča sa Fisom. Јuče sam se podvrgao skeneru i potvrđeno je da je povreda u pitanju. Visok rizik je bio od pogoršanja ukoliko bih igrao - rekao je De Minor.

Јoš ne zna koliko ga dug oporavak čeka.

- Јedinstvena povreda, nisam siguran o planu oporavka. Zavisi od bola. Može biti od tri do šest nedjelja. Zavisi od toga kako se moje tijelo oseća - istakao je Australijanac.

Odluku da preda meč pokušao je da izbjegne, pokušao je na sve načine da ublaži povredu i kako kaže čekao je da se desi čudo, ali ono se nije dogodilo.

- Nije tajna da je ovo bio najvažniji meč u dosadašnjem delu moje karijere. Znao sam rezultate još juče, ali i dalje sam želio da se probudim danas i dočekam čudo. Problem sa tim da izađem na teren i igram jeste što bi jedno proklizavanje ili bilo šta moglo da učini da oporavak ne bude tri ili šest nedjelja, već četiri mjeseca - objasnio je De Minor.

Razočaran je, ali smatra da je donio pravu odluku jer vjeruje da bi izlaskom na teren kada nije sto odsto spreman ukazao nepoštovanje prema Novaku.

- Razočaravajuće je. Nema razloga okolišati. Nisam uspio da uživam u onome što sam postigao ove nedjelje. Odmah sam znao da se nešto loše desilo. Dva dana samo brige i čekanja šta će biti rezultati. Moglo je da bude i gore, to je utjeha. Mučio sam se da zaspim posljednjih par dana. Nadao sam se da ću se probuditi i manje osjećati bol. Makar toliko da mogu da izađem na teren. Za mene je nepoštovanje da izađem na teren, a da nisam 100 odsto spreman. Pogotovo protiv nekoga kao što je Novak - istakao je De Minor.

Otkrio je i kako je srpski as saznao da prolazi u polufinale.

- Htio sam da dam sebi priliku. Zagreiao sam se što ranije što sam mogao i znao sam koja je moja situacija. Nisam vidio Novaka, video sam njegovog menadžera i rekao sam mu. Ali da, nisam vidio Novaka još - zaključio je De Minor.