latinica  ћирилица
10/07/2024 |  15:17 ⇒ 17:36 | Autor: RTRS

Svakodnevno raste potrošnja vode u Banjaluci, a pojedina naselja se bore za svaku kap (VIDEO)

Potrošnja vode u Banjaluci i dalje je izuzetno velika, uprkos svim apelima, saopšteno je iz banjalučkog Vodovoda. Dodaju da redukcije koje su trenutno na snazi zavise isključivo od potrošnje, tačnije od odgovornog odnosa stanovništva. A kako se živi na vrućinama bez vode, provjerila je naša ekipa. Posjetila je naselje Piskavica kod Banjaluke.
Pitka voda - Foto: RTRS
Pitka vodaFoto: RTRS

Mještani naselja Piskavica ogorčeni zbog redukcije vode i ne isključuju ni proteste, ako se to nastavi. Nedopustivo je, kažu, da se uvode mjere, pogotovo sada kada se najavljuje toplotni talas.

Uprkos apelima iz banjalučkog Vodovoda, potrošnja vode raste iz dana i dan. Prema riječima nadležnih, došlo je do tačke kad su morali s apela da pređu na redukciju vode. Štab za vanredne situacije Grada Banjaluka zasijedao i danas. Iz ovog štaba apeluju na stanovnike užeg jezgra grada da racionalnije troše vodu.

- Apel i da je komunalna policija preusmjerena na gradski dio - rekao je Dragoljub  Vukaljović, član Štaba za vanredne situacije Grada Banjaluka.

Republički hidrometeorološki zavod Republike Srpske izdao je upozorenje na visoku temperaturu vazduha narednih dana,i to do 40 stepeni Celzijusa. Sad nam je voda najpotrebnija i zato što racionalnije trošiti vodu, da bi je osim u centru grada imala i ruralna područja Banjaluke.