latinica  ћирилица
10/07/2024 |  20:05 ⇒ 20:05 | Autor: SRNA

DEMOS Pale iznenađen saopštenjem SNSD-a

Iz Opštinskog odbora Demokratskog saveza Pale saopšteno je da su iznenađeni današnjim saopštenjem paljanskog Saveza nezavisnih socijaldemokrata i nizom, kako kažu, iznesenih neistina i zlonamjernih komentara.
DEMOS - Foto: RTRS
DEMOSFoto: RTRS

Iz paljanskog DEMOS-a navode da je tokom proteklih osam godina ova partija predstavljala pouzdanog i stabilnog partnera ne samo SNSD-a, već i svih građana Pala, u daljem razvoju opštine i uslova života svih sugrađana.

- Sve te godine u DEMOS-u smo vjerovali u saradnju i dobre međusobne odnose, ali na osnovu svega što smo danas imali priliku pročitati, zaključujemo da smo u to vjerovali samo mi, dok su naše kolege iz SNSD-a, očigledno, samo čekale prvu priliku na kojoj će pokazati pravo lice i ono što misle o nama. Žalosno je što, u svrhu političke kampanje, pričaju neistine o poslovanju preduzeća kojima rukovodi kadar DEMOS-a, posebno jer su sve te informacije lako provjerljive i dostupne, kako našim građanima, tako i široj javnosti. Ne želeći da ulazimo u polemike i dokazivanja, sud o tome kako preduzećima rukovodi naš kadar prepustićemo zaposlenima u tim preduzećima i našim sugrađanima koji to, ipak, najbolje znaju - dodaje se u saopštenju.

Reagujući na saopštenje Opštinskog odbora SNSD-a Pale, koji je danas ppozvao predsjednika DEMOS-a Nedeljka Čubrilović da se izjasni - da li je vlast ili opozicija i da li je u izdaju republičke koalicije krenuo sa Pala, iz paljanskog DEMOS-a navode da tenzije od SNSD-a započinju onog momenta kad je njihova partija saopštila da ima kandidata za načelnika opštine.

- Naša ponuda je bila da zajednički kandidat naše koalicije bude iz DEMOS-a, što lokalni SNSD nije prihvatio. Nakon niza razgovora odlučeno je, a i dogovoreno na nivou dva predsjednika stranaka, da u izbornu trku idemo sa dva kandidata - navodi se u saopštenju.

Opštinski odbor DEMOS-a podsjeća da je SNSD početkom juna saopštio ime svog kandidata, a DEMOS nekoliko dana kasnije.

- Nakon tog dana započinju napadi na našu stranku, a nekoliko dana kasnije smijenjen je i naš kadar u opštinskoj upravi. Trudeći se da pokažemo razumijevanje u takvu logiku razvoja događaja, a i iz poštovanja prema zajedničkim godinama rada, DEMOS nije reagovao na ove napade i smjene. Do danas DEMOS ni na koji način nije napadao SNSD na lokalnom nivou, niti pokušao da umanji dosadašnje rezultate rada aktuelnog načelnika Boška Јugovića i skupštinske većine, čiji smo donedavno i sami bili dio - dodaje se u saopštenju.

Iz paljanskog DEMOS-a kažu da će sa tom praksom nastaviti i u narednom periodu, a iskreno se nadaju i apeluju na SNSD da promijeni pristup i, kako kažu, ne truje javnost nepotrebnim tenzijama i, još gore, iznošenjem niza neistina.

O tome da su, kako smatraju, kvalitet njihovog kandidata prepoznali i građani i druge političke partije, govori podrška koju im pružaju, a na građanima je da daju svoj sud 6. oktobra na lokalnim izborima.

Iz paljanskog DEMOS-a navode da je ova stranka otvorena za razgovore sa svim političkim opcijama i da će razgovarati i prihvatiti podršku svih onih subjekata koji podržavaju njihovu viziju razvoja opštine Pale.

Opštinski odbor SNSD-a Pale saopštio je danas povodom, kako su rekli, neočekivane i neprincipijelne odluke dojučerašnjih koalicionih partnera DEMOS-a da se, poslije osam godina upravljanja opštinom, udruže sa opozicionim SDS-om protiv SNSD-a da je ovaj potez DEMOS-a čista izdaja birača koji su ih podržavali tokom proteklih osam godina, a u kojima je SNSD, kao stub vladajuće većine, bio motor promjena i brojnih projekata važnih za život građana Pala, vjerujući u zajedničku viziju i program SNSD-a i DEMOS-a.

- Ovaj potez DEMOS-a je čista izdaja birača koji su nas podržavali tokom proteklih osam godina, u kojima je SNSD bio motor promjena i brojnih projekata važnih za život građana Pala, vjerujući u našu zajedničku viziju i program. DEMOS, naš dosadašnji partner, i opozicioni SDS, odlučili su, međutim, da se udruže kroz lažni dogovor, koji je suprotan svim našim principima. Njihova najavljena saradnja u savezu koji se može nazvati izdaja pokazuje pravo lice tih političkih subjekata, koji su spremni da žrtvuju interese građana zarad svojih ličnih ambicija i političke koristi - naglašava se u saopštenju paljanskog SNSD-a.