latinica  ћирилица
10/07/2024 |  21:01 ⇒ 23:41 | Autor: RTRS

Borac vodi u sudijskoj nadoknadi (FOTO/VIDEO)

Fudbaleri Borca u Banjaluci igraju prvi meč prvog kola kvalifikacija za Ligu šampiona, a rival je prvak Albanije, sastav Egnatije.
Utakmica, Borac - Egnatija - Foto: ZIPAPHOTO/Borislav Zdrinja
Utakmica, Borac - EgnatijaFoto: ZIPAPHOTO/Borislav Zdrinja

23.03 - Konačno! Borac vodi 1:0, pogodio je Damir Hrelja u 96. minutu! Igra se 14 minuta nadoknade.

22.46 - Nastavljen meč nakon 10 minuta. Glavni sudija je dugo razgovarao se delegatom meča, Albanci su se vratili na teren.

22.37 - Zbog skandiranja sa tribina, fudbaleri Egnatije napustili teren. Prekid traje već nekoliko minuta.

22.27 - Borac će pola sata igrati sa igračem više. Zejnuali je direktno pocrvenio, ali tek nakon intervencije VAR-a. Može li Borac do pobjede ?

22.16 -  Požutio je Fangaj, to je treći igrač Egnatije koji je zapisan u ovom meču.

22.13 - Borac kreće u nastavak sa dvije izmjene, umjesto Karaklajića u igri je novajlija Stefan Savić, dok će Kulašina zamjeniti Damir Hrelja.

Poluvrijeme bez golova

Nakon prvih 45 minuta mreže miruju. Borac je imao jednu veliku šansu, i nekoliko poluprilika, dok su gosti uputili samo jedan udarac prema golu Šiškovoskog, i to u samom finišu igre. Zanimljivo da je nadoknada prvog poluvremena trajala čak sedam minuta.

21.39 - Centaršut Herere, Lukić nije bio precizan.

21.38 - Opasan napad Vukovića, Aleksi oštro uklizao i požutio.

21.36 - Malo varnica na terenu. Požutjeli su Vuković kod Borca i Delize kod Egnatije.

21.31 - Pola sata igre, mreže i dalje miruju u Banjaluci.

21.27 - Paklena vrućina u Banjaluci, temperatura u 21.30 časova 31 stepen Celzijusa. Tropske noći, igrači su imali odmor za osvježenje i vodu u 25. minutu susreta.

21.25 - Igra se tvrdo i uglavnom između dva šesnaesterca. Izuzev velike prilike Vranješa, bez uzbuđenja pred oba gola.

21.12 - Velika prilika za Borac! Karaklajić je oštro centrirao, a Stojan Vranješ sa pola metra glavom je prebacio prazan gol. Nevjerovatan promašaj iskusnog napadača domaće ekipe.

21.06 - Egnatija u prvih nekoliko minuta pokazala da se nije došla braniti u Banjaluku. Borac dosta teško iznosi loptu u polje protivnika.

Tribine Gradskog stadiona ispunjene su gotovo do posljednjeg mjesta, dakle ovaj duel gleda oko 10.000 ljubitelja fudbala.

Poznati i sastavi:

Borac: Šiškovski, Kvržić, Mejers, Karolina, Herera, Grahovac, Vranješ, Kulašin, Karaklajić, Vuković, Lukić. Trener: Mladen Žižović.

Egnatija: Čeri, Dilize, Ćemajli, Alijev, Aleksi, Fangaj, Zejnulai, Lučja, Ndresa, Bakajoko, Ibrahimoglu. Trener: Edir Tetova.

Borcu je ovo treći nastup u kvalifikacijama za Ligu šampiona, a deseti u evropskim klupskim takmičenjima (ne računajući Mitropa kup).

U prethodna dva nastupa u kvalifikacijama za Ligu šampiona Banjalučani nisu uspjeli da prođu u narednu fazu, a svi se nadaju da će protiv albanskog šampiona Egnatije biti treća sreća.

Revanš je na rasporedu za sedam dana, u Elbasanu, a pobjednik će u 2. kolu igrati protiv grčkog tima, PAOK-a iz Soluna.