latinica  ћирилица
10/07/2024 |  22:10 | Autor: RTRS

"Za razliku od političkog Sarajeva, iz Srpske uvijek poruke mira"

Pred Republikom Srpskom su veliki izazovi. Situacija jeste ozbiljna, ali nije i alarmantna - poručeno je sa narodne tribine "Ugrožena Srpska - odlučan odgovor", održane u Prijedoru.
Tribina, Prijedor - Foto: RTRS
Tribina, PrijedorFoto: RTRS

Istaknuto je da nelegitimni Kristijan Šmit, uz pomoć krnjeg Ustavnog suda BiH, pokušava politički eliminisati predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika, s ciljem urušavanja Srpske.

Za razliku od retorike političkog Sarajeva, iz Srpske se šalju poruke mira, poručeno je iz Prijedora.

Predsjednik Pokreta "Odbrana Srpske" Darko Matijašević rekao je da se Republika Srpska jedinstvom i sabornošću može oduprijeti svim izazovima i iz njih izaći još snažnija.

Član ovog pokreta Dragomir Andan saglasan je da je jedinstvo ključno.

- Mislim da smo kroz ovih 20 tribina, koliko smo ih održali, dali jasnu poruku svima onima koji pokušavaju na jedan defetistički način da nas predstavljaju u BiH. Poručili smo da tražimo mir, slogu, jedinstvo i razgovor sa našim komšijama koji nas u svijetu predstavljaju kao narod koji želi da sruši BiH - istakao je Andan.

Ministar rada i boračko-invalidske zaštite Republike Srpske Danijel Egić rekao je da rukovodstvo Republike Srpske i Srbije vodi mudru politiku.

- I sa jedne i druge strane Drine dolaze poruke sasvim drugačije od onih koje čujemo iz Federacije BiH. Poručujemo da želimo mir i stabilnost, kao i ekonomski napredak - istakao je Egić.