latinica  ћирилица
10/07/2024 |  22:19 ⇒ 22:20 | Autor: SRNA

Trebinje Evropski grad sporta

U Trebinju je večeras organizovan prigodan program u kojem je učestvovalo više stotina mladih trebinjskih sportista povodom proglašenja Trebinja za Evropski grad sporta za 2025. godinu.
Trebinje - Foto: SRNA
TrebinjeFoto: SRNA

Gradonačelnik Mirko Ćurić rekao je da je proglašenje Trebinja za evropski grad sporta za 2025. godinu značajno za grad i zahvalio trenutnoj i prethodnoj generaciji sportista.

- Kad je komisija došla da analizira sve što je bilo u prethodnom periodu, bili smo ponosni na sve rezultate. Stekli smo utisak da su bili oduševljeni - istakao je Ćurić.

On je naveo da je u pripremi dokumentacija javnog poziva za novu sportsku infrastrukturu koja treba da se gradi u Trebinju, te zahvalio Elektroprivredi Republike Srpske, koja je doznačila 2,5 miliona KM za ulaganje u novu sportsku infrastrukturu.

Načelnik gradskog Odjeljenja za kulturu Slađana Skočajić navela je da je Evropska asocijacija za promociju i razvoj sporta imala stroge kriterijume kad je riječ o izboru.

- Bodovana je infrastruktura koja je lijepo razvijena. Bogati smo infrastrukturno, a najvažnije imamo kadar i sportske klubove. Presudno je što imamo Školu sporta, što veoma mnogo djece učestvuje u sportu - istakla je Skočajićeva.

Ona je naglasila da se u osnovnoj školi 70 odsto djece bavi sportom, od kojih više od 40 odsto djevojaka, što Evropa posebno vrednuje, te istakla da je važno da u sportskim klubovima postoji podmlatak, a svaki klub svoju školu sporta.

Skočajićeva je zahvalila sportskim klubovima i timu Gradske uprave Trebinje koji su učestvovali u pripremi i realizaciji ovog značajnog projekta.