latinica  ћирилица
10/07/2024 |  23:14 ⇒ 11/07/2024 | 07:40 | Autor: RTRS

Borac u sudijskoj nadoknadi do pobjede nad šampionom Albanije (FOTO/VIDEO)

U prvom meču prvog kola kvalifikacija za Ligu šampiona, fudbaleri Borca ostvarili su pobjedu u Banjaluci nad šampionom Albanije, sastavom Egnatije (1:0), i to pogotkom Damira Hrelje u šestom minutu sudijske nadoknade.
Utakmica, Borac - Egnatija - Foto: ZIPAPHOTO/Borislav Zdrinja
Utakmica, Borac - EgnatijaFoto: ZIPAPHOTO/Borislav Zdrinja

Bio je Borac bolji i zasluženo odlazi sa minimalnom prednošću u Albaniju. Imali su Banjalučani podršku gotovo punog stadiona.

Prvo poluvrijeme nije donijelo dopadljiv fudbal. Najbolju priliku imao je Stojan Vranješ, kada je sa gol linije glavom prebacio prazan gol Egantije. Gosti su zaprijetili u sudijskoj nadoknadi, ali pokušaj Fangaja otišao je pored lijeve stative gola Šiškovskog.

U nastavku, još tvrđi meč. Borac je rezultatsku prednost pokušao nadograditi, pogotovo od 60. minuta, kada je pocrvenio Zejnuali, a u svlačionicu ga je poslao VAR sistem, jer je sudija prvobitno pokazao žuti karton, ali nakon intervencije iz sobe, promijenio je odluku i pokazao put u svlačionicu.

Nekoliko minuta nakon toga prekid meča. Gosti su napustili teren zbog skandiranja sa tribina. Prekid je trajao 10 minuta.

U nastavku susreta, kao da su se igrači ohladili i bez obzira na 14-minutnu nadoknadu izgubljenog vremena Borac je počeo praviti pravi pritisak tek u nadoknadi meča. I to se isplatilo u šestom minutu susreta, kada je Damir Hrelja pogodio glavom za veliko slavlje igrača i navijača na Gradskom stadionu. U samom finišu pocrvenio je Endreka, pa su se gosti branili sa osam igrača u polju (+golman).

Revanš je na rasporedu za sedam dana, u Elbasanu, a pobjednik će u 2. kolu igrati protiv grčkog tima, PAOK-a iz Soluna.