latinica  ћирилица
11/07/2024 |  13:08 ⇒ 20:28 | Autor: RTRS

Okrugli sto o uticaju američkih sankcija: Pomoći da se sačuvaju radna mjesta i investicije (VIDEO)

Firme u Republici Srpskoj ugrožene američkim sankcijama trebaju pomoć republičkih institucija, kao i ostalih relevantnih faktora da sačuvaju svoje biznise, brojna radna mjesta, investicije i dosadašnji renome, poručili su predstavnici tih firmi na okruglom stolu u Banjaluci posvećenom ovoj temi.
Okrugli sto posvećen uticaju američkih sankcija na privredu Srpske - Foto: RTRS
Okrugli sto posvećen uticaju američkih sankcija na privredu SrpskeFoto: RTRS

Predsjednik Uprave Infinity International Group Bojan Vujić izjavio je na ovom okruglom stolu da su američke sankcije ugrozile i investicije koje su planirali.

- Dakle, ne možemo više ići tim putem, već da spasimo što možemo u smislu biznisa i radnih mjesta - rekao je Vujić.

Direktor kompanije Prointer Vladimir Perišić istakao je da ova kompanija uprkos svemu želi da zadrži svoje biznise i stručne radnike, i da i dalje učestvuje u ozbiljnim projektima.

Direktor ATV-a Srđan Kevac rekao je da bi trebalo doći do modela spasavanja radnih mjesta, ali i biznisa i budućih poslova.

Srđan Šuput iz Agencije za bankarstvo Republike Srpske rekao je da će ova agencija učiniti sve da pomogne privrednicima i radnicima na ovom planu, koji su i kreditno izloženi, ali i tome da banke ne ugroze svoje poslovanje.

Skupu prisustvuju predstavnici privrednika, Agencije za bankarstvo Srpske, banaka, Investiciono-razvojne banke Srpske, Univerziteta u Banjaluci, Advokatske komore, Ministarstva finansija i Poreske uprave, Agencije za osiguranje Srpske i ostali učesnici.