latinica  ћирилица
11/07/2024 |  13:36 | Autor: SRNA

Osumnjičeni za ubistvo Danke Ilić negirao krivicu

Јedan od osumnjičenih za ubistvo dvogodišnje Danke Ilić u Banjskom Polju kod Bora Dejan D. negirao je danas da je učestvovao u ubistvu djevojčice.
Danka Ilić (foto: TANJUG/ MUP/bs) -
Danka Ilić (foto: TANJUG/ MUP/bs)

On je na saslušanju u Višem javnom tužilaštvu u Zaječaru negirao izvršenje krivičnog djela teško ubistvo, potvrđeno je Tanjugu u Tužilaštvu.

Današnje saslušanje zakazano je na molbu osumnjičenog, koji je u Tužilaštvu nakon hapšenja priznao da su on i Srđan Ј. djevojčicu udarili kolima, stavili je u automobil i tijelo bacili na deponiju.

Drugi osumnjičeni za ovaj zločin Srđan Ј. na nedavno ponovljenom saslušanju negirao je ubistvo djevojčice, dok se nakon hapšenja branio ćutanjem.

Dvogodišnja Danka nestala je 26. marta u Banjskom Polju, gdje je iz Bora došla sa majkom i starijim bratom, a istraga je došla do saznanja da je djevojčica nakon što je udarena kolima u kojima su bili osumnjičeni zadavljena, dok je njeno tijelo sakriveno.

Za taj zločin osumnjičeni su Dejan Dragijević /50/ iz Zlota i Srđan Јanković /50/ iz Luke, obojica radnici "Vodovoda Bor".

Dejanov otac Radoslav Dragijević /73/ uhapšen je 6. aprila zbog sumnje da je pomogao sinu da premjesti tijelo djevojčice koju je prethodno, po sopstvenom priznanju, udavio rukama.

Tada je uhapšen i Dejanov brat Dalibor /40/, koji je dan kasnije preminuo u prostorijama policije Bor.