latinica  ћирилица
11/07/2024 |  14:10 ⇒ 14:17 | Autor: SRNA

Otvorena "Petrovdanska izložba stvaralaštva"

"Petrovdanska izložba stvaralaštva" otvorena je danas u Kozarskoj Dubici povodom velikog praznika Petrovdana, a okupila je devet izlagača na šest štandova koji su izložili razne rukotvorine.
Kozarska Dubica - Petrovdanska izložba stvaralašta - Foto: SRNA
Kozarska Dubica - Petrovdanska izložba stvaralaštaFoto: SRNA

Dvodnevnu izložbu ručnih radova tradicionalno organizuje Turistička organizacija opštine, čiji je direktor Marijana Kotur rekla da su izlagači izložili slike, prirodne preparate, odjevne predmete poput narodne nošnje, te druge rukotvorine.

- Stigli su topli dani i to je idealna prilika da organizujemo manifestacije na otvorenom, a jedna od njih je i "Petrovdanska izložba stvaralaštva" koju organizujemo duži niz godina imajući u vidu da je Petrovdan jako važan za našu opštinu - istakla je Kotureva.

Ona je dodala da je izložba prodajnog karaktera, te pozvala sugrađane da je posjete.

Među prvim posjetiocima izložbe danas su bili poslanik u Narodnoj skupštini Republike Srpske Dragan Brdar i zamjenik načelnika opštine Kozarska Dubica Marko Tankosić.

Veliki pravoslavni praznik Petrovdan u Kozarskoj Dubici tradicionalno se obilježava nizom događaja. Slave ga pravoslavni hramovi i porodice, a uoči praznika i na sam dan praznika organizuju se turističke, kulturne i sportske manifestacije.