latinica  ћирилица
11/07/2024 |  15:49 ⇒ 15:50 | Autor: SRNA

"Sve u vezi sa prodajom zemljišta na Јahorini u skladu sa Ustavom i zakonima Srpske"

Ministarstvo trgovine i turizma Republike Srpske naglasilo je da su sve aktivnosti po predmetu u vezi sa prodajom zemljišta na Јahorini na lokalitetu "Vučiji most" realizovane u skladu sa Ustavom i zakonima Srpske i nadležnostima datim Dejtonskim mirovnim sporazumom.
Ministarstvo trgovine i turizma (Foto: ilustracija) - Foto: RTRS
Ministarstvo trgovine i turizma (Foto: ilustracija)Foto: RTRS

Iz Ministarstva trgovine i turizma Republike Srpske je rečeno da su se upoznali putem medija i internet stranice Ustavnog suda BiH o odluci suda u vezi sa prodajom zemljišta na lokalitetu "Vučiji most", ali je neće komentarisati do njenog zvaničnog objavljivanja.

- Uzimajući u obzir da u dostupnim informacijama nisu navedeni svi pravni osnovi po kojem je predmetna odluka donesena, Ministarstvo trgovine i turizma neće komentarisati predmetnu odluku do njenog zvaničnog objavljivanja koje je najavljeno u što skorijem roku - naveli su iz Ministarstva.

Iz resornog ministarstva su dodali da će po objavi odluke i upoznavanju njenom sadržaju razmotriti i pokrenuti dalje zakonske procedure u skladu sa mogućim pravnim sredstvima.

- Kako smo i ranije isticali, nikome nećemo dopuštati da negira te nadležnosti i nameće neke odluke i da ćemo protiv svih koji to budu radili pokrenuti postupke pred nadležnim organima Republike Srpske - poručili su iz Ministarstva trgovine i turizma Srpske.

Krnji Ustavni sud BiH utvrdio je da odluka Vlade Federacije BiH o promjeni namjene šumskog zemljišta i njegovom privremenom korištenju u druge namjene nije u skladu sa Ustavom BiH, a isti zaključak ima i kada je riječ o prodaji nekretnina na Јahorini u Republici Srpskoj, navodeći da je riječ o "državnoj imovini".