latinica  ћирилица
11/07/2024 |  20:15 ⇒ 12/07/2024 | 07:10 | Autor: RTRS

Mještani Dragočaja protestovali zbog odluke Gradske uprave o redukciji vode (VIDEO)

Nezadovoljni mještani banjalučkog naselja Dragočaj, protestovali su večeras zbog, kako kažu, sramne odluke Gradske uprave da se uvede redukcija za vodu.
Protest mještana Dragočaja - Foto: RTRS
Protest mještana DragočajaFoto: RTRS

Smatraju da nadležne institucije moraju hitno pronaći alternativna rješenja kako bi se izbjegle restrikcije i zaštitilo zdravlje i dostojanstvo građana koji i nakon dva dana nemaju vodu.

Predsjednik Mjesne zajednice Dragočaj Marko Marić smatra da je stanje sa vodom nepodnošljivo.

- Јa nemam 26 sati vodu, ali ima i onih koji je nemaju 48. To je prava katastrofa. Ovo nije politika, ovo je životno pitanje - poručio je Marić.

Mještanin Dragočaja Miroslav Tadić dodaje da mnogo ljudi ima stoku koju ne mogu napojiti.

- I prije 15 dana je bio isti problem. Četiri dana ssmo bili bez vode, a kako je krenulo nećemo je imati nikako - dodao je Tadić.

Istu muku muče i mještani mjesne zajednice Potkozarje. Nadležnima su skretali pažnju na probleme, ali kako kažu, uzalud.

Foto: RTRS

- Nećemo stati. Ako smo došli ovdje danas pred Dom kulture Dragočaj, doći ćemo i pred Gradsku upravu sutra i donijećemo neke kanistere, kante vode, pa da lično pitamo gradonačelnika Draška Stanivukovića da li on može da se okupa sa 20 litara vode i da napoji stoku - navela je Mirjana Stanivuković, M3 Potkozarje.

Nezadovoljni građani nekoliko banjalučkih naselja najavljuju proteste sve dok se njihovi problemi ne riješe. Neka od rješenja su i predlagali, ali izgleda da sluha za to nema.

Podsjećamo, mještani pojedinih naselja više od tri dana nemaju vodu. Gradonačelnik Draško Stanivuković tvrdi da je bez vode manje od tri odsto prigradskih naselja.