latinica  ћирилица
11/07/2024 |  21:12 ⇒ 22:44 | Autor: RTRS

Trnovo: Uručena priznanja zaslužnim pojedincima, institucijama i kolektivima (VIDEO)

Povodom slave opštine - Petrovdana, u Trnovu je održana Svečana akademija na kojoj su uručena priznanja zaslužnim pojedincima, institucijama i kolektivima koji su doprinijeli razvoju ove lokalne zajednice.
Svečana akademija povodom slave opštine - Petrovdana - Foto: SRNA
Svečana akademija povodom slave opštine - PetrovdanaFoto: SRNA

Povelja opštine dodijeljena je ministru bezbjednosti Nenadu Nešiću, gradonačelniku Istočnog Sarajeva Ljubiši Ćosiću, direktoru "Sarajevo gasa" Istočno Sarajevo i predsjedniku Nadzornog odbora Olimpijskog centra "Јahorina" Nedeljku Eleku kao i ministru spoljne trgovine i ekonomskih odnosa u Savjetu ministara Staši Košarcu,.

- To nas podstiče da dodatno radimo kako bismo omogućili bolje uslove svakom građaninu, kako bi Trnovo, zajedno sa ostalim opštinama u sastavu grada Istočno Sarajevo, dalo doprinos ukupnom razvoju Srpske - kaže Košarac.

Elek je istakao da mu priznanje posebno znači.

- Јer dolazi iz grada u kojem živite i od ljudi sa kojima smo tim već oko pet godina - dodao je on.

Uprkos odlivu stanovništva opština tranovao tokom protelklih 31 godinu uspjela je da očuva insitucije i svojim građanima obezbijedi normalne uslove za život.

Opština je dodijelila i Plaketu poslaniku u Paralmentu BiH Miroslavu Vujičiću, direktoru Šumskog gazdinstva "Treskavica" Miroslavu Bjelici kao i uspješnim učenicima i spritistima.