latinica  ћирилица
12/07/2024 |  09:18 ⇒ 09:20 | Autor: RTRS

Raspisan konkurs za dodjelu sportskih stipendija za 2024. godinu

Ministarstvo porodice, omladine i sporta raspisalo je konkurs za dodjelu stipendija perspektivnim sportistima, sportistima sa invaliditetom i potencijalnim olimpijskim kandidatima koje se finasiraju iz budžeta Republike Srpske za 2024. godinu.
Ministarstvo porodice, omladine i sporta (foto: ilustracija) - Foto: RTRS
Ministarstvo porodice, omladine i sporta (foto: ilustracija)Foto: RTRS

Stipendije na godišnjem nivou iznose 3.000 KM za potencijalne olimpijske kandidate i 2.000 KM za perspektivne sportiste i sportiste sa invaliditetom.

- Pravo učešća na konkursu imaju sportisti koji ispunjavaju uslove da su državljani Republike Srpske, da su rođeni 2006, 2007, 2008. i 2009. godine, da su članovi sportskog udruženja - kluba koji je udružen u sportski savez Republike Srpske, da se u tekućoj godini aktivno bave sportskim aktivnostima, te da su u prethodnim godinama ostvarili značajne rezultate na međunarodnim zvaničnim takmičenjima, balkanskim, evropskim i svjetskim prvenstvima, takmičenjima u Republici Srpskoj i BiH, da aktivno i savjesno ispunjavaju obaveze prema klubu, reprezentaciji Republike Srpske i drugim reprezentativnim selekcijama po izboru sportskog saveza Republike Srpske i da redovno pohađaju školu ili fakultet i da se zalažu na svom stručnom obrazovanju - navodi se u saopštenju Ministarstva porodice, omladine i sporta.

Konkurs je otvoren 30 dana od dana objavljivanja, a prijavni obrazac se može preuzeti OVDЈE.