latinica  ћирилица
12/07/2024 |  10:02 | Autor: RTRS

CIK: Novi vodeni žig za glasačke listiće biće izrađen u Sloveniji

Predsjednik Centralne izborne komisije BiH Irena Hadžiabdić potpisala je sa slovenačkom kompanijom "Radeče papir nova" ugovor o izradi i čuvanju novog sita /alata/ za izradu vodenog žiga za proizvodnju papira koji će se koristiti pri štampanju glasačkih listića za lokalne izbore 2024. godine.
CIK - glasački listić - Foto: Ustupljena fotografija
CIK - glasački listićFoto: Ustupljena fotografija

Ugovor je potpisan juče u prostorijama kompanije "Radeče papir nova".

Vlasnik sita za izradu vodenog žiga je Centralna izborna komisija /CIK/ BiH, što je regulisano potpisanim ugovorom, kao i ostala pitanja u vezi sa zaštitom, korištenjem i čuvanjem sita za izradu vodenog žiga, saopšteno je iz Komisije.

Tokom boravka u Sloveniji, Hadžiabdićeva je u detalje precizirala i dogovorila dodatne mehanizme zaštite cijelog procesa, prije svega kontrole izrade papira, kao i svih drugih radnji, sve do transporta papira u BiH, a sve po već ranije utvrđenom planu aktivnosti.

Proizvođač sita se obavezao da će svojim propisanim mjerama predostrožnosti obezbijediti čuvanje sita u trezoru, njegovo fizičko i elektronsko obezbjeđenje 24 časa na dan, te video-nadzor kako bi se spriječila mogućnost zloupotrebe sita.

Troškovi izrade sita /alata/ za izradu vodenog žiga su uračunati u ukupnu cijenu štampanja glasačkih listića.