latinica  ћирилица
12/07/2024 |  10:47 ⇒ 12:44 | Autor: SRNA

Cvijanović: Bećirović iskoristio Srebrenicu da bi rasplamsao mržnju prema Srbima, Srpskoj i Srbiji

Srpski član Predsjedništva BiH Željka Cvijanović izjavila je da se BiH ne suočava ni sa kakvom velikosrpskom politikom, već sa velikobošnjačkim unitarizmom koji uporno teži marginalizaciji dva od tri konstitutivna naroda.
Željka Cvijanović - Foto: predsjednikrs.rs/Borislav Zdrinja
Željka CvijanovićFoto: predsjednikrs.rs/Borislav Zdrinja

- Takva praksa je glavni uzrok neuspjeha BiH, a ne nepostojeća spoljna prijetnja u kojoj govori Denis Bećirović - istakla je Cvijanović.

Cvijanovićeva je rekla da iz pijeteta prema žrtvama nije htjela da komentariše juče, ali da je, kako je naglasila, prosto nemoguće prećutati izlive srbofobije koje je na komemoraciji u Potočarima iznio Denis Bećirović.

- Nažalost, Bećirović je iskoristio Srebrenicu kako bi ponovo rasplamsao mržnju prema Srbima, Srbiji i Republici Srpskoj - ukazala je srpski član Predsjedništva.

Ona je rekla da je tužno što Bećirovićevu srbofobiju i unitarističke težnje ohrabruju i pojedini stranci u BiH koji ne osuđuju, već aplaudiraju govoru mržnje iz Sarajeva.

- Stranci, kojima su usta inače puna priča o suživotu i pomirenju, dok u praksi rade sve da do toga nikada ne dođe - zaključila je Cvijanović.