latinica  ћирилица
12/07/2024 |  10:51 | Autor: SRNA

Stevandić: Patološka opsesija Bećirovića srpskim političarima i zemljama

Predsjednik Narodne skupštine Republikie Srpske Nenad Stevandić rekao je da bošnjački član Predsjedništva BiH Denis Bećirović pokazuje ozbiljnu opsesiju svim srpskim političarima i zemljama, te je istakao da je to kod njega "više u sferi patološkog, a ne racionalnog".
Nenad Stevandić (foto: TANJUG/ RADE PRELIĆ) -
Nenad Stevandić (foto: TANJUG/ RADE PRELIĆ)

- Opterećen je prvo predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, koga se očigledno boji, što pokazuju takve reakcije i uvrede upućene njemu i Srbiji. Njihov izvor je vjerovatno u velikom strahu, ljubomori i konkurenciji, što je za njega prilično nedostižno - rekao je Stevandić.

S druge strane, dodao je on, osionost i opterećenost Bećirovića Republikom Srpskom i svime onim što ona predstavlja svojim dejtonskim statusom, kao i njenim predsjednikom ili funkcionerima govori da je to kod njega više u sferi patološkog, a ne racionalnog.

- Činjenica je da mi to treba tako da gledamo, da se izdignemo iznad toga. On nije proizvođač bilo čega, ni u privrednom ni u duhovnom niti političkoim smislu. On je čovjek koji se jednostavno bavi destrukcijom i na njoj pokušava napraviti popularnost. Tačka - zaključio je Stevandić.

Bećirović je u obraćanju u Potočarima govorio o opasnostima koje "ponovo prijete opstanku BiH", te ocijenio da "postoje brojne sličnosti između velikosrpske ideologije i politike iz 1992. godine i danas".