latinica  ћирилица
12/07/2024 |  10:56 | Autor: SRNA

Kozarska Dubica: "Ljetna igra" okupila 200 folkloraša

Gradsko kulturno-umjetničko društvo /GKUD/ "Una" iz Kozarske Dubice organizovalo je koncert pod nazivom "Ljetna igra", koji je okupio oko 200 folkloraša, među kojima goste iz Srbije.
"Ljetna igra" u Kozarskoj Dubici - Foto: SRNA
"Ljetna igra" u Kozarskoj DubiciFoto: SRNA

Koncert je održan u Sportsko-kulturnom centru "9. januar", a prethodio mu je defile folkloraša Svetosavskom ulicom i kraći nastup na gradskom trgu.

Predsjednik GKUD "Una" Dajana Popović izjavila je novinarima da je Dom kulture prošli put za polugodišnji koncert bio nedovoljan da ugosti sve one koji su željeli da uživaju u folkloru.

- Zato smo ovaj put odlučili da ga održimo na otvorenom, a ujedno od prodaje ulaznica da kupimo opanke za najmlađe članove društva - rekla je Popovićeva.

Ona je navela da GKUD "Una" broji 250 članova, dok se na ovom koncertu, zbog sezone godišnjih odmora, predstavilo 150 domaćih folkloraša.

Zajedno sa "Unom" nastupili su i gosti iz Srbije - Folklorni ansambl "Šumadija" iz Barajeva i Ansambl narodnih igara i pjesme "Kolubarsko kolo" iz Mirosaljaca.

Rukovodioci ovih društava izjavili su da je Kozarska Dubica prelijepo mjesto i da će rado nastupati pred ovom publikom i ubuduće.

Gradsko kulturno-umjetničko društvo "Una" i njihovi gosti, 50 folkloraša iz Srbije, još jednom su publici priredili uživanje u tradicionalnoj igri i pjesmi.

Koncert su sinoć pratili i ministar uprave i lokalne samouprave Republike Srpske Senka Јujić i narodni poslanik Darko Banjac.