latinica  ћирилица
12/07/2024 |  11:36 ⇒ 17:47 | Autor: RTRS

Naredne sedmice imenovanje direktora prijedorskog Autotransporta (VIDEO)

Problemi s kojima je suočen prijedorski Autotransport uskoro će biti riješeni, najavljeno je iz gradske uprave. Novi direktor ovog preduzeća biće imenovan početkom naredne sedmice, kada je najavljen i sastanak gradonačelnika Slobodana Јavora s radnicima Autotransporta.
Autobuska stanica Prijedor - Foto: RTRS
Autobuska stanica PrijedorFoto: RTRS

Zbog nepovoljnih višemilionskih kredita podignutih prije deset i reprograma urađenih prije pet godina, prijedorski Autotransport došao je u izuzetno tešku situaciju. Plate radnicima kasne, a zbog finansijskih problema, pojedine linije morale su da budu obustavljne.

- Mi ćemo obezbijediti dodatna novčana sredstva koja ćemo uplatiti na račun preduzeća već u narednoj sedmici, kako bi prije svega radnici dobili plate, a onda ćemo učiniti sve kako bi sve linije nesmetano nastavile s radom - poručio je gradonačelnik Prijedora Slobodan Јavor.

Problemi u Autotransportu nastali su prije deset godina, a sada je došlo do eskalacije, istakao je Јavor. On je dodao da situacija u ovom preduzeću jeste teška, ali uz dobru organizaciju može da se stabilizuje.

- Obzirom na to da je u prethodnom periodu gradskoj Upravi iz Autotransporta dostavljena informacija da je jedan od najvećih problema održavanje velikih autobusa, a da je u isto vrijeme kapacitet putnika mali, naš prijedlog je da im nabavimo dva mini-busa, kako bi troškovi amortizacije bili smanjeni - dodao je Јavor.

Grad Prijedor formirao je tim koji će se baviti ovim poblemom, a od novog direktora koji će biti imenovan naredne sedmice očekujemo da ima viziju i da iznese konkretne prijedloge koji bi omogućili da se Autotransport podigne na noge, zaključio je Јavor.