latinica  ћирилица
12/07/2024 |  11:55 ⇒ 11:59 | Autor: RTRS

Minić sa delegacijom Podlaskog Vojvodstva u Poljskoj o saradnji (VIDEO)

Predstavnici delagacije Podlaskog Vojvodstva iz Poljske tokom zvanične posjete Republici Srpskoj razgovarali su sa ministrom poljoprivrede Savom Minićem o realizaciji i saradnji na nekoliko projekata. Riječ je o proizvodnji mlijeka, poljoprivredne mehanizacije i hrane.
Delegacija Pokrajine iz Poljske kod ministra Minića - Foto: RTRS
Delegacija Pokrajine iz Poljske kod ministra MinićaFoto: RTRS

- Saradnja se ogleda u više sfera - od proizvodnje mlijeka, razvoja ekoloških domaćinstava i proizvodnje hrane, koja je, kako vidimo ovdje, odličnog kvaliteta - istakao je Vjeslava Burnos, Podmaršal Vojvodstva Podlaskog.

Resorni ministar istakao je da je ova oblast u Poljskoj slična našoj u Srpskoj što otvara mogućnosti za saradnju u oblasti poljoprivrede. Najavio je uzvratnu posjetu u novembru gdje bi trebalo da budu dogorene konkretne mjere saradnje.

- Mi smo svjesni da bi sutra mogli plasirati svoje proizvode, da li na zajedničko tržište ili zasebno ali moramo imati razvijenu primarnu preradu. Tu ćemo razviti saradnju koja će biti dosta konkretnija - naglasio je Minić.

U novembru se očekuje uzvratna posjeta delegacije Republike Srpske

- Impresionirani smo posjetom ovdje. Imali smo veoma uspšješan radni sastnak sa ministrom poljoprivrede i njegovim saradnicima. Tokom ovog sastanka smo već dogovorili naredni korak a to je uzvratna posjeta i dalja realizacija konkretnih mjera - naglasio je Јacek Pjorunek, član Upravnog Odbora Vojvodstva Podlaskog.