latinica  ћирилица
12/07/2024 |  13:00 ⇒ 17:53 | Autor: RTRS

Novaković Bursać: Nastavljamo pravnu borbu nakon odluke Suda BiH (VIDEO)

SNSD će nastaviti pravnu borbu nakon odluke Suda BiH kojom je odbio žalbe, protiv odluke CIK-a BiH u slučaju žrijebanja za delegate u Domu naroda, najavila je delegat u Klubu Srba u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH Snježana Novaković Bursać.
Snježana Novaković Bursać - Foto: Ustupljena fotografija
Snježana Novaković BursaćFoto: Ustupljena fotografija

- Sigurni smo da je primjenom prava i propisanih procedura pravda na strani SNSD-a, odnosno liste delegata koju je izabrala Narodna skupštine Srpske - rekla je Novaković Bursać, te naglasila da SNSD još nije zvanično dobio rješenje iz Suda BiH kao odgovor na žalbu.

Navodi da nema ni odluke o potvrđivanju rezultata koje je izglasala Narodna skupština za izbor delegata iz Republike Srpske kojima su dodijeljeni mandati.

- Postoji mogućnost, iako je to malo vjerovatno, da se u Sudu BiH sastavi vijeće nezavisnih sudija koje će ispoštovati i primijeniti pravo u ovom slučaju. SNSD sakuplja dokaze kako bi uvjerio čitavu javnost koja je to pravno-politička struktura i pod čijom dirigentskom palicom se usuđuje da poništi izbor Narodne skupštine, a samim tim i odluke parlamenta Srpske - dodaje Novaković Bursać.

Ističe da se to radi sa političkim ciljem kako bi se rekonstruisao Dom naroda.

- Živimo u vremenu gdje se sudi predsjedniku Republike Srpske Miloradu Dodiku zato što poštuje Ustav. Za očekivati je da neko nađe kao grešku to što je Narodna skupština Srpske legalno izglasala delegate u Domu naroda koji se očito ne uklapaju u želju nekih međunarodnih zvaničnika. Postoje kolege u PDP-u koji svjesno učestvuju u derogiranju Narodne skupštine Republike Srpske i zakona, te pokušavaju da ubace svoje ljude - dodaje Novaković Bursać.