latinica  ћирилица
12/07/2024 |  14:03 ⇒ 14:13 | Autor: TANЈUG

Prvo veče Egzit festivala obilježili nastupi Guči Mejna, Karl Koksa, Rudimentala (FOTO/VIDEO)

Prvo veče muzičkog festivala Exit u Novom Sadu obilježili su nastupi Guči Mejna, Karl Koksa, Rudimentala, Dab efiksa...
Egzit - Foto: Ustupljena fotografija
EgzitFoto: Ustupljena fotografija

Nakon domaćih izvođača, koji su otvorili prvo veče festivala, nastupio je Oren Heris. Glavnu binu je zatim, na oduševljenje publike, preuzeo Guči Mejn. On je nastupio prvi put na ovom festivalu.

Uslijedili su nastupi Rudimentala, Dab efiksa, a program na Glavnoj bini zatvorio je Flava D.

Na Dens areni, pred brojnom publikom koja je popunila koncertni prostor do posljednjeg mjesta, nastupio je Didžej Karl Koks sa svojom tehno i haus muzikom.

Foto: Ustupljena fotografija

Program na Dens areni zatvorili su nastupi Sama Abdulhadi i Klangkuenster.

Nastupili su i Ritam Nereda, Martines i mnogi drugi izvođači.

Posjetioci festivala su na 40 postavljenih bina mogli da biraju koju muziku će slušati tokom večeri. Tokom prve večeri nastupilo je oko 200 izvođača, a posjetioci su mogli da biraki između rok, elektronske, tehno, hip-hop, rege ili pank muzike. Uz to, imali su priliku da uživaju u različitim audio-vizuelnim instalacijama.

Večeras se program festivala nastavlja u još jačem ritmu – na Tesla Universe binu stižu pop-rep ikone i jedan od najuspješnijih muzičkih sastava svih vremena Black Eyed Peas, a pridružuju se Azahriah i Joker Out. Stiže i vodeći svjetski elektronski dvojac Artbat, Argy i Vintage Culture, koji premijerno predstavljaju svoj b2b set, stižu Kobosil, Cassie Raptor, Estella Boersma i drugi, a satnica i cijeli program po binama mogu se naći na sajtu festivala.