latinica  ћирилица
12/07/2024 |  17:22 ⇒ 20:33 | Autor: RTRS

Rastu temperature vazduha u Banjaluci ali i nezadovoljstvo zbog redukcije vode (VIDEO)

Tropske vreline i subjektivni osjećaj i iznad 40 stepeni, a u pojedinim banjalučkim naseljima građani su danima bez vode. Dok gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković kaže da je problem u vremenskim nepogodama, predsjednik gradske skupštine Ljubo Ninković, tvrdi da je problem loše upravaljanje PDP-ovih kadrova.
Voda - Foto: RTRS
VodaFoto: RTRS

Nova vijest ali i najbitnija za građane banjalučkih naselja koja su bez vode - od sutra će je dobiti.

Međutim, u pojedinim i dalje ostaju na snazi redukcije.

- Danas će dobiti vodu sva potkozarska sela, kao i Dragočaj i Ramići. Obezbijedili smo da i Dragočaj i Kuljani imaju sve vrijeme vodu, da u tom dijelu ne moramo ići sa redukcijom, jer smo njihov sistem prespojili na jedan drugi način - rekao je Draško Stanivuković, gradonačelnik Banjaluke.

Ljubo Ninković, predsjednik Skupštine grada Banjaluka ističe da se na čelu gradskog Vodovoda nalazi nekopetentna ličnost, ginekolog.

- Prethodno je na čelu ovog preduzeća bio čovjek koji nije mario za poslove Vodvoda nego je samo slušao ljude iz PDP-a i gradske administracije. Ono što je došlo kao potvrda jeste da su ipak na čelu nestručni ljudi. Ne samo direktor, nego i rukovodioci radnih jedinica, koji nisu u stanju da vladaju sistemima koji su izgrađeni u posljednjih deset ili 15 godina - smatra Ninković.