latinica  ћирилица
12/07/2024 |  19:42 ⇒ 19:43 | Autor: TANЈUG

Er Srbija: Moguća velika odstupanja od reda letenja danas u putničkom avio-saobraćaju

Usljed izrazito nepovoljnih vremenskih uslova u centralnoj i zapadnoj Evropi i posljedičnog pomijeranja aerodromskih slotova od evropskih kontrola letenja, tokom popodneva i večeri očekuju se velika odstupanja od planiranog reda letenja, saopštila je danas kompanija Er Srbija.
Er Srbija (Foto: TANJUG/ AIR SERBIA/ ANA SPREMO) -
Er Srbija (Foto: TANJUG/ AIR SERBIA/ ANA SPREMO)

Kako se navodi, za sve avio-kompanije koje lete sjeverno i zapadno od Beograda, uključujući i Er Srbiju, očekuju se prosječna kašnjenja od dva do tri sata na većini letova.

Kao posljedica toga, može doći do isticanja radnog vremena letačkih i kabinskih posada, kao i pojedinih aerodroma, što može imati dalje nepovoljne posljedice na odvijanje saobraćaja.

Er Srbija se izvinjava putnicima zbog najavljenih odstupanja od planiranog reda letenja, do kojih dolazi zbog okolnosti koje su van kontrole srpske nacionalne avio-kompanije.

Svi putnici koji eventualno budu izgubili konekcije, biće preusmjereni na alternativne letove, navodi se u saopštenju.

Nadležne službe Er Srbije preduzimaju sve što je u njihovoj moći da se očuva redovnost saobraćaja, u skladu sa planiranim redom letenja.

Za više informacija, putnici se mogu obratiti Kontakt centru Er Srbije na 0800 111 528 iz Srbije i na +381 11 311 21 23 iz inostranstva, ili da posjete airserbia.com ili stranice Er Srbije na društvenim medijima.