latinica  ћирилица
12/07/2024 |  21:20 ⇒ 13/07/2024 | 07:56 | Autor: RTRS

Đoković: Bombe su padale iznad moje glave – a ja sam sanjao trofej Vimbldona (VIDEO)

Novak Đoković, najbolji teniser svih vremena, još jednom je podsjetio na svoje odrastanje u Srbiji, poslije plasmana u deseto finale Vimbldona.
Novak Đoković (foto: EPA-EFE/TOLGA AKMEN EDITORIAL USE ONLY EDITORIAL USE ONLY) -
Novak Đoković (foto: EPA-EFE/TOLGA AKMEN EDITORIAL USE ONLY EDITORIAL USE ONLY)

Đoković je u maksimalna tri seta pobijedio Lorenca Musetija i u nedjelju će igrati protiv Karlosa Alkarasa za novi trofej.

A taj trofej je sanjao kao dječak.

- Rekao sam mnogo puta, Vimbldon je moj dječački san, želio sam da igram ovdie, da pobijedim, ali vrijedi da ponovim. Sanjao sam dok su bombe padale iznad moje glave u Srbiji, sanjao sam da igram na najvažnijem terenu. Pravio sam trofej Vimbldona od stvari koje sam nalazio u svojoj sobi, imao sam podršku porodice, potom supruge, sada i djece. To je nevjerovatno putovanje za mene - istakao je Đoković.

Đoković će u nedjelju igrati protiv Španca Karlosa Alkaraza koji je danas u prvom polufinalu pobedio Rusa Danila Medvedeva.

Biće to repriza prošlogodišnjeg finala u kojem je Alkaraz pobijedio 3:2 u setovima.

- On je sjajan primjer nekoga ko kao mlad igrač lijepo balansira život. Vrijednosti, harizma, predstavlja sebe sjajno. On je najbolji 21-godišnjak kojeg smo vidjeli. Osvojiće još mnogo grend slemova. Pobijedio me je prošle godine u nevjerovatnom meču, istu borbu očekujem sada, moraću da odigram najbolje što znam da bih ga pobijedio - zaključio je Đoković.