latinica  ћирилица
12/07/2024 |  22:11 ⇒ 22:41 | Autor: RTRS

Vulin: Uzalud se Helez i Bećirović trude da Srbe posvađaju sa Bošnjacima

Potpredsjednik Vlade Srbije i senator Republike Srpske Aleksandar Vulin rekao je da koliko god da se ministar odbrane u Savjetu ministara Zukan Helez i bošnjački član Predsjedništva BiH Denis Bećirović trude da Srbe posvađaju sa Bošnjacima uzalud je.
Aleksandar Vulin (Foto: TANJUG/ STRAHINJA ACIMOVIC) -
Aleksandar Vulin (Foto: TANJUG/ STRAHINJA ACIMOVIC)

 Mi njihov režim sa bošnjačkim narodom nećemo izjednačiti - poručio je Vulin i dodao - Ne znam gdje je Helez na jugu Srbije vidio autobus iz filma "Ko to tamo peva" ali ako nije slagao, kakav mu je običaj, onda je vjerovatno bio na krajnjem jugu Srbije između Prištine i Prizrena. Ako je išao do Niša pa južnije, kretao se auto putevima kakvih u BiH nema ni po kvalitetu ni po dužini i neće ih biti još za dugo, osim ako ih Srbija ne izgradi - rekao je Vulin.

Kao bivši ministar odbrane Srbije naveo je da odlično zna čime raspolaže Helez.

- Toplo mu preporučujem da se bavi voznim parkom i tehnikom u Ministarstvu odbrane BIH čijom ispravnošću ne može da se pohvali. Nego, šta bi sa dokazima za Helezove tvrdnje da je Aleksandar Vučić nosio snajper? Pošto ih nema biće da je i to slagao. I da objasnimo i Helezovu laž da niko iz BiH nije prelazio da ratuje u Srbiji. Nažalost jeste, bilo je državljana BiH bošnjačke nacije koji su u redovima UČK učestvovali u ubistvima vojnika, policajaca i srpskih civila svih vЈera na KiM tokom 1998. i 1999. I nagradno pitanje za Heleza Zukana, navedite jedan veći teroristički napad islamista na prostoru Evrope u posljednjih 20 godina, a da u njemu nije korišćeno oružje porijeklom iz BiH ili da u napadu nije učestvovao nosilac pasoša BiH. Mislite o tome - naveo je Vulin.