latinica  ћирилица
13/07/2024 |  16:16 ⇒ 20:20 | Autor: RTRS

I narednih dana vruće, u utorak i srijedu moguće lokalne nepogode (VIDEO)

U Republici Srpskoj će naredna četiri dana biće vruće sa maksimalnom temperaturom vazduha oko 40 stepeni Celzijusovih i tropskim noćima, podaci su Republičkog hidrometeorološkog zavoda.
Vrućine - Foto: RTRS
VrućineFoto: RTRS

Sutra popodne i uveče očekuje se razvoj oblačnosti na zapadu i jugoistoku, koji će samo ponegdje donijeti kišu i lokalne pljuskove sa grmljavinom.

Padavine će moguće uglavnom u brdsko-planinskim predjelima.

U mnogim predjelima očekuje se tropska noć, minimalna temperatura će ostati iznad 20 stepeni tokom cijele noći.

U ponedjeljak, 15. jula, prema pronozama, nastavlja se pretežno sunčano i vruće vrijeme sa tropskom noći u mnogim predjelima.

Popodne i uveče očekuje se razvoj oblaka koji će samo ponegde na jugozapadu i istoku donijeti slabu kišu i lokalne pljuskove sa grmljavinom.

Minimalna temperatura vazduha od 19 do 24, u višim predjelima od 15 stepeni, a maksimalna od 35 do 40, a u višim predjelima 29 stepeni.

U utorak, 16. jula, nastaviće se pretežno sunčano i vruće vrijeme. U mnogim predjelima se očekuje tropska noć, dok će popodne i uveče razvoj oblaka ponegdje donijeti prolaznu kišu i lokalne pljuskove sa grmljavinom.

Ponegde su i na zapadu i sjeveru moguće i lokalne nepogode uz jače pljuskove.

Minimalna temperatura vazduha od 19 do 25, u višim predjelima od 16, a maksimalna temperatura od 36 do 42, u višim predjelima 30 stepeni.

U srijedu, 17. jula, nastaviće se vruće i pretežno sunčano vrijeme u prvom dijelu dana. U mnogim predjelima očekuje se tropska noć.

Popodne se očekuje razvoj oblaka od zapada ka istoku koji će donijeti prolazne lokalne pljuskove sa grmljavinom. Do večeri će se pljuskovi proširiti ka sjeveru, a ponegdje su moguće i lokalne nepogode.

Minimalna temperatura vazduha biće od 19 do 25, u višim predjelima od 16, a maksimalna temperatura vazduha od 33 do 38, u višim predjelima 27 stepeni.