latinica  ћирилица
14/07/2024 |  09:15 ⇒ 15/07/2024 | 14:03 | Autor: TANЈUG

Vučić: Nadam se da će ludilo mržnje u svijetu da prestane, želim Trampu brz oporavak

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić danas je u Kairu izrazio zabrinutost zbog napada na Dolanda Trampa i poručio da se nada da će to ludilo mržnje koje se širi svuda po svijetu da prestane i poželio Trampu brz oporavak.
Aleksandar Vučić (Foto: TANJUG/ MARKO ĐOKOVIĆ) -
Aleksandar Vučić (Foto: TANJUG/ MARKO ĐOKOVIĆ)

- Želeo bih još jednon da izrazim zabrinutost zbog užasnih događaja koji su se zbili noćas u SAD, pokušaj atentata na bivšeg predsednika i što je još važnije predsedničkog kandidata Donalda Trampa. Želim mu dobro zdravlje i brz ooravak - rekao je Vučić poslije sastanka u Kairu sa poglavarom Koptske pravoslavne crkve i patrijarhom Aleksandrijskim Tavadrosom II.

Vučić je rekao da se nada da će prestati to ludilo mržnje koje se širi svetom i da će, kako je rekao, postojati veće poštovanje.

- I da će biti manje agresije posebno od onih koji uvijek drugima prebacuju da su agresivni a najčešće baš sa te strane dolaze napadi. Vjerujem u snagu američkog naroda da sve ovo prevaziđe i uvjerenje da ćemo i mi u Srbiji uspjeti da sačuvamo razum i da razumemo koliko je mir važan i koliko je stabilnost važna i da guramo zemelju napred - naglasio je Vučić.