latinica  ћирилица
14/07/2024 |  09:20 ⇒ 12:37 | Autor: TANЈUG

Atentator na Trampa bio republikanac, donirao novac grupama povezanim sa demokratama

Nakon što je Federalni istražni biro identifikovao 20-godišnjeg Tomasa Metjua Kruksa kao atentatora na bivšeg predsjednika Sjedinjenih Država Donalda Trampa na izbornom skupu u Batleru, u Pensilvaniji, američki mediji objavljuju nove infromacije o njemu.
Donald Tramp (foto: EPA-EFE/DAVID MAXWELL) -
Donald Tramp (foto: EPA-EFE/DAVID MAXWELL)

Kruks je živio u pregrađu Pitsburga, Betel Parku, oko 90 kilometara južno od mjesta na kojem je organizovan Trampov predizborni skup, piše Si-En-En.

Maturirao je u srednjoj školi "Betel Park" 2022. godine.

Registrovan je kao republikanac, prema podacima iz baze podataka birača u Pensilvaniji i predstojeći novembarski predsjednički izbori bili bi prvi na kojima bi mogao da glasa.

Međutim, zapisnici Savezne izborne komisije ukazuju da je izvjesni Tomas Kruks, sa istim mjestom prebivališta, u januaru 2021. godine donirao 15 dolara odboru za političko djelovanje koji je povezna sa Demokratskom strankom.

Njegov otac, Metju Kruks, rekao je za Si-En-En da pokušava da shvati "šta se dešava", ali da će "sačekati razgovore za nadležnim organima" prije nego što da izjave o svom sinu.

Podsjetimo, Tomas Metju Kruks nije imao legitimaciju kod sebe pa su forenzičari proveravali "njegov DNK", zbog čega je identifikacija trajala duže od predviđenog.