latinica  ћирилица
14/07/2024 |  13:00 ⇒ 13:03 | Autor: RTRS

Zvaničnici Srpske oštro osudili pokušaj ubistva Trampa

Zvaničnici Republike Srpske danas su ošto osudili pokušaj ubistva Donalda Trampa na njegovom predizbornom skupu u Pensilvaniji, na kojem je bivši predsjednik SAD pogođen u desno uvo, dok su učesnik skupa i napadač ubijeni, a još dvije osobe teže povrijeđene.
Republika Srpska - Foto: RTRS
Republika SrpskaFoto: RTRS

- Oštro osuđujem pokušaj ubistva predsjedničkog kandidata i bivšeg predsjednika SAD Donalda Trampa - naveo je predsjednik Srpske Milorad Dodik na Iksu.

Srpski član Predsjedništva BiH Željka Cvijanović izjavila je da je šokirana viješću o pokušaju atentata na bivšeg američkog predsjednika i predsjedničkog kandidata Republikanske stranke na izborima 2024. Donalda Trampa.

- U ovim teškim momentima, molim se za njegovo zdravlje i što brži oporavak - istakla je Cvijanović.

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković istakao je da je bivši predsjednik SAD Donald Tramp, na koga je izvršen neuspjeli atentat, sinonim borbe protiv onih koji nasiljem žele da ostvare svoje političke ambicije, što u ni u kom slučaju ne smije biti dozvoljeno.

Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nenad Stevandić rekao je da je bivši predsjednik SAD i najvjerovatnije predsjednički kandidat Republikanske stranke Donald Tramp sinoć izabran za amerikog predsjednika.