latinica  ћирилица
14/07/2024 |  13:10 ⇒ 13:25 | Autor: SRNA

Vučić povodom izjave Salkića: Nema kraja ludilu

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je povodom izjave poslanika SDA u Narodnoj skupštini Republike Srpske Ramiza Salkića da "Srbija nikad neće odustati od teritorijalnih pretenzija prema BiH", da nema kraju ludilu i da je riječ o ljudima koji tvrde da su Srbi "počinili četiri genocida do sada".
Aleksandar Vučić (Foto: TANJUG/VLADIMIR ŠPORČIĆ) -
Aleksandar Vučić (Foto: TANJUG/VLADIMIR ŠPORČIĆ)

Vučić je naglasio da su po njima Srbi krivi i za zločine u Drugom svjetskom ratu koje je počinila NDH i Handžar divizija koja je bila snaga NDH.

- Mada, na sve to ste do sada navikli, ne znam čemu se čudite - rekao je Vučić.

On je sugerisao novinarima da pročitaju knjigu predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Denisa Bećirovića koja se upravo bavi "teritorijalnim pretenzijama Srbije na BiH" i "srpskim genocidima".

- Pročitajte njegovu knjigu i vidjećete da za četiri genocida optužuje Srbiju, a inače mi to radimo od 1804. godine. Ludilu kraja nema -  naglasio je Vučić.

On je ocijenio da je riječ mir u današnjem svijetu postala nepoželjna i da niko neće da govori o miru, jer mir za mnoge predstavlja poraz.

- Zapamtite moje riječi, vidite da imamo posla s ludacima koji neće da govore o miru. Na nama je da čuvamo mir, a ludaci širom svijeta neka rade šta im je volja - rekao je Vučić.

Salkić je ranije rekao da Srbija nije odustala i nikad neće odustati od teritorijalnih pretenzija prema BiH.