latinica  ћирилица
14/07/2024 |  17:06 ⇒ 20:04 | Autor: SRNA

Melanija Tramp: Vjetrovi promjena su stigli

Supruga bivšeg američkog predsjednika Melanija Tramp zahvalila je svima na podršci nakon pokušaja ubistva njenog supruga i poručila da su "vjetrovi promjena stigli".
Donald Tramp (Foto: EPA/ DAVID MAXWELL) -
Donald Tramp (Foto: EPA/ DAVID MAXWELL)

- Čudovište koje je prepoznalo mog supruga kao neljudsku političku mašinu pokušalo je ugasiti Donaldovu strast - njegov smijeh, genijalnost, ljubav prema muzici i inspiraciju - navodi se u saopštenju Melanije Tramp koje je objavljeno na društvenoj mreži Iks.

Navela je da je u trenutak kada je gledala kako metak pogađa njenog supruga shvatila je njen i život njihovog sina Barona bio na ivici razorne promjene.

- Zahvalna sam hrabrim agentima tajne službe i službenicima zakona koji su rizikovali svoje živote da zaštite mog supruga - istakla je Melanija Tramp.

Ona je istakla da se uzdiže iznad mržnje, otrova i prostih ideja koje podstiču nasilje i da su "vjetrovi promjena stigli".

- Onima od vas koji plačete u podršci, zahvaljujem. Pohvaljujem one koji su prešli preko političkog razdora - hvala vam što pamtite da je svaki političar muškarac ili žena sa voljenom porodicom - navela je Melanija Tramp.

Bivši američki predsjednik Donald Tramp ranjen je sinoć tokom mitinga u Pensilvaniji.

Naoružani napadač i najmanje jedan posjetilac skupa su ubijeni, a još dvije osobe koje su prisustvovale mitingu su teško povrijeđene, saopštila je američka tajna služba.

Napadač je pucao iz puške sa krova zgrade koja se nalazila van mjesta skupa, a FBI je saopštio da je riječ o Tomasu Metju Kruksu iz Pensilvanije.