latinica  ћирилица
14/07/2024 |  18:10 ⇒ 19:33 | Autor: TANЈUG

Đoković: Prva dva seta sam odigrao ispod nivoa, Alkaraz je potpuno zasluženo pobijedio (VIDEO)

Srpski teniser Novak Đoković rekao je poslije poraza od Karlosa Alkaraza rezultatom 0:3 u finalu Vimbldona da je prva dva seta odigrao ispod nivoa i čestitao Špancu na zasluženoj pobjedi.
Novak Đoković (Foto: EPA-EFE/TOLGA AKMEN EDITORIAL USE ONLY) -
Novak Đoković (Foto: EPA-EFE/TOLGA AKMEN EDITORIAL USE ONLY)

- Alkaraz je bio baš naoštren. Ovo naravno nije rezultat koji sam htio, ali ni igra, posebno u prva dva seta. Nivo tenisa u prva dva seta su bila ispod nivoa, ali je Karlos zaista odigrao fenomenalno. Pokušao sam u trećem setu da ga pritisnem, malo sam uspio, ali nedovoljno da produžim meč. Potpuno je zaslužio pobejdu i čestitam i Karlosu i njegovom timu. Djeluje kao šou jednog čovjeka, ali je jasno da je ovo djelo ekipe i svi su zaslužni. Karlos ima samo 21 godinu i samo bi trebalo da nastavi ovako - rekao je Đoković na terenu poslije meča.

Naveo je da je ipak i ponosan.

- Ponosan sam, moram da budem. Očigledno je da sam trenutno malo razočaran pošto pričamo deset minuta poslije meča, ali kad vratim film šta se desilo posljednjih 4, 5 nedjelja i šta sam sve prošao moram da budem zadovoljan jer mi je uvijek bio dečački san da igram na centralnom terenu Vimbldona i pokušavam da se podsjetim koliko je nestvaran osjećaj biti ovde iako sam toliko mečeva igrao na Vimbldonu i svaki put kad izađem na teren osećam se kao prvi put. Јa sam dijete koje živi snove još jednom - dodao je Đoković.

Na kraju se Đoković obratio i porodici.

- Ženi poručujem da je volim i hvala joj što je ovdje. Mojoj divnoj djeci poručujem da sam zahvalan što mi svakog dana donose osmjeh na lice. Uvijek plačem kad ih vidim na ovoj ceremoniji, prelijepo je što ih imam i zahvalan sam što sam otac ovih anđela jer i oni vole tenis i vole ga sve više i više. Ne znam da li imam nerava da nastavim kao trener i treniram svog sina, ali Stefane, ako ti budeš želio, ja sam tu za tebe. Dosta priče, hvala mom timu, trenerima i fizioterapeutu i menadžerima i hvala vam što ste sa mnom i kroz dobra i kroz loša vremena. Samo vi znate kroz šta smo prošli. Volim vas sve i hvala vam što ste u mom uglu - zaključio je Đoković.

Povezane vijesti:

Alkarazu šampionska titula na Vimbldonu (FOTO)