latinica  ћирилица
15/07/2024 |  10:05 ⇒ 15:56 | Autor: TANЈUG

Tramp: Pravo je čudo što sam živ

Bivši predsjednik SAD i republikanski predsjednički kandidat Donald Tramp izjavio je da je atentat na njega u Pensilvaniji, kada je lakše povrijeđen, bio nadrealno iskustvo i da bi "trebalo da je mrtav, ali da je srećom, još uvijek ovdje".
Donald Tramp  (Foto:EPA-EFE/SHAWN THEW) -
Donald Tramp (Foto:EPA-EFE/SHAWN THEW)

Tramp je u intervjuu za Njujork post koji je dao tokom leta za Milvoki, gdje se od danas do četvrtka održava konvencija republikanaca, naveo da mu je ljekar u bolnici rekao da nikada nije video ništa slično i da je "to pravo čudo".

- Ne bi trebalo da sam sada ovdje, trebalo bi da sam mrtav. Srećom, još uvijek sam ovdje - rekao je Tramp.

Dodao je da ga agenti Tajne službe izveli sa govornice u Pensilvaniji iako je želio da nastavi svoje obraćanje okupljenim pristalicama, ali da je upozoren da nije bezbijedno i da moraju da ga odvedu u bolnicu jer je krvario.

Tramp je istakao da je bio zadivljen kako su agenti brzo reagovali čim je pucnjava počela. Dodao je da su agenti intervenisali tako odlučno i žestoko da su mu cipele spale s nogu i tako objasnio zašto se na snimku tokom i poslije pucnjave, dok su agenti pokušavali da ga odvedu sa bine, može čuti kako on kaže: "Sačekajte, želim da uzmem svoje cipele".

Tramp je pohvalio osoblje Tajne službe zbog toga što je napadač, lociran na oko 120 metara od govornice, efikasno neutralisan.

Istakao je da cijeni poziv koji je dobio od američkog predsjednika DŽozefa Bajdena, opisujući to kao "dobar i veoma lijep gest".
Prema riječima bivšeg američkog predsjednika, njihovo rivalstvo od sada bi moglo da bude civilizovanije.