latinica  ћирилица
15/07/2024 |  12:55 ⇒ 14:21 | Autor: sputniknews.com

Na Trampa pucano iz tri vrste oružja?

Prema nalazima audio-ekspertize, tokom atentata na bivšeg predsjednika SAD Donalda Trampa u Pensilvaniji, na njega pucano iz tri vrste oružja, javio je "Si-En-En", pozivajući se na forenzičare.
Tramp u trenutku neuspjelog atentata (foto: EPA-EFE/DAVID MAXWELL) -
Tramp u trenutku neuspjelog atentata (foto: EPA-EFE/DAVID MAXWELL)

U nedelju je FBI saopštio da je ubica djelovao sam.

Prema analizi direktora Nacionalnog centra za medijsku forenziku na Univerzitetu Kolorado u Denveru Katalina Grigorasa i višeg naučnog saradnika na istoj instituciji Kola Vajtkotona, prva tri hica bila iz navodnog oružja A, sledećih pet hitaca ispaljeno je iz navodnog oružja B, a poslednji "akustični impuls" ispaljen je iz navodnog oružja C.

Osim toga, "Si-En-En" navodi da je audio-analiza potvrdila da je napadač bio na udaljenosti od 110-120 metara od bine na kojoj je Tramp govorio.

Američki predsjednički kandidat Donald Tramp je u subotu prekinuo javno obraćanje na mitingu u Pensilvaniji zbog pucnjave.

Političara je nakon pokušaja atentata evakuisalo obezbijeđenje. Tramp je kasnije izjavio da je pogođen u uho i da je izgubio mnogo krvi.

Američka tajna služba saopštila je da je ubila osumnjičenog koji je ispalio nekoliko hitaca prema bini. U pucnjavi je poginuo jedan od gledalaca, pedesetogodišnji bivši vatrogasac, a dvije osobe su teško povrijeđene.