latinica  ћирилица
15/07/2024 |  13:29 ⇒ 17:33 | Autor: RTRS

Јujić - Žarić-Kovačević: Usvojen Akcioni plan (VIDEO)

Ministar uprave i lokalne samouprave Senka Јujić održala je danas sastanak sa delegacijom ministarstva državne uprave i lokalne samopuprave Republike Srbije na čelu sa ministarkom Јelenom Žarić-Kovačević.
Sastanak - Foto: RTRS
SastanakFoto: RTRS

Na sastanku je razgovarano o odlukama koje su usvojene na nedavno održanom Svesrpskom saboru u Beogradu, a u okviru kojeg je potpisan Memorandum  o saradnji između Ministarstva uprave i lokalne samouprave Republike Srpske i Ministarstva državne uprave i lokalne saouprave Republike Srbije

Takođe, na sastanku je usvojen Akcioni plan za sprovođenje Memoranduma o saradnji ministarstva državne uprave i lokalne samouprave Republike Srbije i Ministarstva uprave i lokalne samouprave Republike Srpske za period 2024/2025. godine, kao i Odluka o obrazovanju radne grupe za koordinaciju aktivnosti u realizaciji Memoranduma o saradnji.

Akcioni plan predviđa međusobnu saradnju oba Ministarstva u oblastima elektronske uprave (e-uprava), međuopštinske saradnje, upravljanja ljudskim resursima, inspekcijskom nadzoru, stručnom usavršavanju i osposobljavanju kao i u mnogim drugim oblastima.

- Željela bih se zahvaliti ministarki Јeleni Žarić Kovačević što je došla u posjetu našoj Republici Srpkoj i Ministarstvu uprave i lokalne samouprave Republike Srpske. Zadovoljstvo mi je što smo održali radni sastanak i usvojili Akcioni plan koji proizilazi iz Memoranduma o saradnji koji smo potpisali na Svesrpskom saboru u Beogradu 8. juna. Bitno je naglasiti da saradnja oba Minisatrstva traje duži niz godina te da ovo predstavlja nastavak saradnje, koja će u narednom periodu biti intenzivirana kako bi se ostvarili prethodno zacrtani zajednički ciljevi - istakla je Јujićeva.

Usvajanjem Akcionog plana, dodaje Kovačevićeva, operacionalizujemo potpisani Memorandum i nastavljamo sa jačanjem i osnaživanjem saradnje dvije institucije.

- Sigurna sam da ćemo uspjeti da ga sprovedemo u najvećoj mogućoj mjeri i da ćemo time ostvariti još viši nivo partnerskih odnosa, a koji će rezultirati bržim razvojem i modernizacijom naših uprava i to u svim aspektima - poručila je ona.

Sastanak održan u okviru dvodnevne posjete Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave Republike Srbije našoj Republici Srpskoj, kao i da će u okviru istog delegacija iz Republike Srbije sutra obići Spomen područje Donja Gradina kao i Manastir Moštanicu kod Kozarske Dubice.