latinica  ћирилица
15/07/2024 |  15:38 ⇒ 20:12 | Autor: RTRS

Taktičko-pokazna vježba MUP-a; Srpska ima obučenu policiju (FOTO/VIDEO)

U Istočnom Sarajevu održana je sjednica proširenog kolegijuma ministra unutrašnjih poslova Srpske, kojoj je prisustvovao i predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik.
Dodik u Istočnom Sarajevu - Foto: RTRS
Dodik u Istočnom SarajevuFoto: RTRS

Na kolegijumu je analiziran rad Ministarstva u prvih šest mjeseci ove godine.

Foto: RTRS

Nakon sjednice, pripadnici Specijalne antiterorističke jedinice i Žandarmerije izveli su taktičko-pokaznu vježbu u neposrednoj blizini Administrativnog centra s ciljem prikazivanja obučenosti i vještina, kojoj je prisustvao i predsjednik Srpske.

Vježba se sastojala iz dvije faze, prva je bila odgovor na teroristički napad na Administrativni centar u Istočnom Sarajevu, a druga odgovor na napad na konvoj SAЈ-a.

U vježbi su učestvovala 24 pripadnika Žandarmerije i 21 pripadnik SAЈ. 

Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Siniša Karan rekao je da MUP uspješno izvršava svoje nadležnosti, što pokazuje i pad za deset odsto izvršenih krivičnih djela za šest mjeseci ove godine.

On je istakao da je stanje bezbjednosti u Republici Srpskoj dobro i zadovoljavajuće, da građani žive u mirnom i bezbjednom okruženju i da je zaštićena imovina.

Dodik je rekao da pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova uspješno obavljaju svoje zadatke, da Srpska danas ima obučenu policiju i da je bezbjednosna situacija dobra.

- Da nema policije Republike Srpske, mislim da danas ne bi bilo ni Srpske. Sigurno je da danas ne bi bila ovako bezbjedna i stabila bezbjednosna situacija - naglasio je Dodik.

Dodik je rekao da mu je drago što vidi da su djela iz oblasti kriminaliteta u smanjena i da su prioriteti koje ulažu pripadnici MUP-a Srpske izbalansirani na način da se bave svim pitanjima važnim za bezbjednost.

- Kao predsjednik Republike uvjeren sam da policajci,pripadnici MUP-a i sve strukture u okviru toga, uspješno obavljaju sve predviđene i planirane zadatke bez zaostatka. Zato mi kao društvo moramo da učinimo sve da oni budu još bolji, sposbniji i da im nabavimo još bolju opremu - rekao je Dodik.