latinica  ћирилица
15/07/2024 |  17:11 ⇒ 17:11 | Autor: RTRS

Čabrić-Gajić: Raditi na stvaranju novih sportskih šampiona

Ministarka porodice, omladine i sporta Republike Srpske Selma Čabrić i ministar sporta Srbije Zoran Gajić razgovarali su danas u Banjaluci o uspostavljanju saradnje sportskih saveza radi prepoznavanja i stvaranja novih sportskih šampiona, te podizanja sporta na viši nivo.
Čabrić-Gajić, sastanak u Banjaluci - Foto: Ustupljena fotografija
Čabrić-Gajić, sastanak u BanjaluciFoto: Ustupljena fotografija

Čabrićeva je navela da će razgovarati sa sportskim savezima i podržati one koji uspješno sarađuju sa savezima u Srbiji, kao i da će pronaći način da se uspostavi saradnja tamo gdje još nije dovoljno razvijena.

- U interesu našeg sporta je da podržavamo jedni druge i da se ne propusti prilika da se talentovani mladi sportisti prepoznaju i da im se pruži šansa da ostvare sportske karijere i obuku reprezentativni dres - istakla je Čabrićeva.

Gajić je naglasio da bi saradnja sportskih saveza trebalo da bude institucionalizovana i podignuta na viši nivo čemu će doprinijeti i nova Strategija razvoja sporta Srbije za period 2025-2035. godine.

Na sastanku je razgovarano i o uspostavljanju saradnje Zavoda za medicinu rada i sporta Srpske i Zavoda za sport i medicinu sporta Srbije jer je prevencija izuzeto važna kada je riječ o čuvanju zdravlja sportista, saopšteno je iz Ministarstva porodice, omladine i sporta Republike Srpske.