latinica  ћирилица
15/07/2024 |  19:47 ⇒ 20:00 | Autor: RTRS

Nastavljena agonija mještana banjalučkih naselja, danima bez vode (VIDEO)

Nastavljena je agonija mještana banjalučkih naselja na plus 40. Danima bez vode, protestuju iz večeri u veče. Sinoć su nakratko blokirali magistrani put Banjaluka - Prijedor.
Dragočaj, protesti - Foto: RTRS
Dragočaj, protestiFoto: RTRS

Da toga nije bilo, kažu u Dragočaju, pitanje je da li bi danas popodne dobili vodu. S mještanima ni sinoć nikog nije bilo ni iz Vodovoda, a ni iz Gradske uprave.

Mještani traže odgovore od nadležnih, ali kažu, odgovora nema.

U Vodovodu za sve optužuju mještane. Kažu, neracionalno troše. Sve dok je tako, redovnog snbdjevanja neće biti. Bar takvu je poruku direktor Vodovoda poslao posredstvom portparola.

Iz skupštinske većine u Banjaluci kažu, nisu problem mještani, ni naracionalna potrošnja, već nestručno rukovođenje Vodovodom.

U Vodovodu, kojim rukovodi kadar PDP-a, ginekolog Aleksandar Zolak, na pitanje da li će obnavljati dotrajalu vodovodnu mrežu, odgovornost prebacuju na Gradsku upravu.

Za obnovu dotrajale mreže treba još 12 miliona maraka. Tako kaže gradonačelnik, ali ne i da će problemi biti potpuno riješeni. Podsjeća, da dosadašnja ulaganja nisu bila mala.

Na to predsjednik gradske Skupštine odgovara podatkom da je 30 miliona obezbijedila prethodna vlast.

A dok su Vodovod i Gradska adminsitracija bez rješenja, mještani čekaju da padne kiša, koje prema prognozi metorologa, neće još dugo biti.