latinica  ћирилица
15/07/2024 |  20:16 ⇒ 20:29 | Autor: sputniknews.com

Nadal pobjedom u dublu počeo pripreme za Pariz (VIDEO)

Rafael Nadal, proslavljeni španski teniser, zajedno sa Norvežaninom Kasperom Rudom plasirao se u četvrtfinale turnira u Baštadu poslije pobjede nad dublom Andreoci/Rejes Varela rezultatom 6:1, 6:4.
Rafael Nadal (Foto: EPA-EFE/ADAM IHSE SWEDEN OUT) -
Rafael Nadal (Foto: EPA-EFE/ADAM IHSE SWEDEN OUT)

Nije se Rafael Nadal tokom karijere često odlučivao da igra dubl, ali s obzirom na to da se bliže Olimpijske igre na kojima će igrati sa Karlosom Alkarasom bila mu je potrebna priprema.

Odlučio se za Baštad gdje ujedno igra i singl. Partner mu je Kasper Rud i turnir su počeli odlično jer su izbacili druge nosioce Andreocija i Rejes Varelu.

Sjajno je špansko-norveški par otvorio meč i za samo pola sata igre poveli su sa 1:0, a protivnicima su dopustili svega jedan gem. U drugom setu ispustili su brejk prednosti, ali su u završnici oduzeli protvničkom paru još jedan servis gem i tako upisali pobjedu.

Nadal je za ovaj turnir dobio specijalnu pozivnicu, i za singl i za dubl, a u prvom kolu singla igraće protiv Lea Borga, sina Bjorna Borga.

Proslavljenom Špancu ovo će biti prvi turnir poslije Rolan Garosa gdje ga je u prvom kolu pobijedio Aleksandar Saša Zverev.