latinica  ћирилица
15/07/2024 |  22:01 ⇒ 22:37 | Autor: SRNA

Tramp zvanično nominovan za predsjednika

Republikanska stranka zvanično je nominovala Donalda Trampa za svog predsjedničkog kandidata, a on je imenovao senatora iz Ohaja DŽeja Di Vensa za svog potpredsjednika.
Donald Tramp (foto: EPA-EFE/SHAWN THEW) -
Donald Tramp (foto: EPA-EFE/SHAWN THEW)

Vijest o izboru Trampovog potpredsjedničkog kandidata na izborima 2024. godine objavljena je na Trampovoj veb stranici, na početku četvorodnevne republikanske nacionalne konvencije.

- Poslije dugog razmatranja i razmišljanja, a uzimajući u obzir ogromne talente mnogih drugih, odlučio sam da je osoba koja je najpogodnija da preuzme poziciju potpredsjednika SAD senator DŽej Di Vens iz Ohaja - napisao je Tramp.

Vens je nekada oštro kritikovao bivšeg predsjednika, ali je u međuvremenu postao jedan od njegovih najsnažnijih branilaca.

Služio je u marincima četiri godine i u Iraku prije nego što je otišao na državni univerzitet u Ohaju, gdje je diplomirao političke nauke i filozofiju.

Američka tajna služba saopštila je da će biti zadužena za bezbjednost republikanskog predsjedničkog kandidata Trampa i kandidata za potpredsjednika Vensa.