latinica  ћирилица
16/07/2024 |  09:56 | Autor: RTRS

Košarac: Opravdano postaviti pitanje bezbjednosti predsjednika Srpske

U atmosferi linča i opšte antisrpske histerije, koju kreiraju radikalne bošnjačke strukture uz podršku zapadnog faktora, opravdano je postaviti pitanje bezbjednosti predsjednika Srpske Milorada Dodika u Sarajevu, kaže Staša Košarac zamjenik predsjedavajuće Savjeta ministara.
Staša Košarac - Foto: RTRS
Staša KošaracFoto: RTRS

- Ne treba biti ekspert u ovoj oblasti da bi se razumjelo da je njegova bezbjednost ugrožena pojavljivanjem u Sudu BiH. Smatram da predsjednik Dodik ne treba da se pojavljuje u Sarajevu, prvenstveno zbog kontinuiranih prijetnji, pritisaka, ucjena, te nevjerovatne količine govora mržnje i verbalnog nasilja na društvenim mrežama - napisao je Košarac na Instagram profilu.

Takođe, dodaje, i zbog izrazito neprijateljske atmosfere prema Republici Srpskoj i srpskom narodu, koja je nesumnjivo prisutna u dijelu FBiH, ali i zbog aktuelnih dešavanja na globalnom nivou.

      View this post on Instagram

A post shared by Staša Košarac (@stasa.kosarac)

- Nažalost, svjedoci smo da je situacija eskalirala nakon nepotrebne rezolucije o Srebrenici, te da su intenzivirani napadi i pritisci kako na predsjednika Dodika lično, tako i na članove njegove porodice. Predsjednik Dodik predstavlja Srpsku i sve njene građane, koji mu u svakom izbornom ciklusu daju sve veće povjerenje. Napad na njega jeste napad na Srpsku i na sve nas, građane Srpske!  - kaže Košarac.

Smatra da je svako dosadašnje pojavljivanje pred Sudom u Sarajevu dokaz lične i političke hrabrosti predsjednika Dodika, iza čije politike stoje institucije i građani Srpske.

- MUP Srpske je najorganizovanija bezbjednosna institucija koja štiti predsjednika Dodika i garantuje njegovu bezbednost. No, u ovakvoj atmosferi linča zaista je opravdano pitati da li i druge nadležne agencije mogu garantovati bezbjednost predsjednika Dodika u Sarajevu - naveo je Košarac.