latinica  ћирилица
16/07/2024 |  15:19 ⇒ 15:20 | Autor: RTRS

Sastanak rukovodstva bijeljinske bolnice: Novi način zakazivanja pregleda i eliminacija listi čekanja

Danas sam dao nalog da ЈZU Bolnica "Sveti vračevi" u Bijeljini u narednom periodu promijeni način zakazivanja pregleda kako bi pacijentima povećali dostupnost specijalističkih pregleda, izjavio je v.d. direktora ove zdravstvene ustanove primarijus doktor Mikajlo Lazić nakon sastanka sa najbližim saradnicima.
Rukovodstvo bijeljinske bolnice - Foto: RTRS
Rukovodstvo bijeljinske bolniceFoto: RTRS

Prema njegovim riječima, plan je da se u skorije vrijeme promijeni način zakazivanja pregleda.

- Cilj nam je da liberalizujemo pristup bolnici. Plan je da se zakazivanje pregleda u specijalističkim ambulantama obavlja preko samih ambulanti i dodatnih telefonskih linija - objasnio je doktor Lazić.

Pored toga, na sastanku primarijusa doktora Mikajla Lazića, primarijusa doktora Nele Mitrović i glavne sestre bolnice Radmile Simić, bilo je riječi o listama čekanja.

- U našoj bolnici trenutno revidiramo liste čekanja, čime ćemo takođe povećati dostupnost specijalističkih pregleda građana. Cilj je ukinuti liste čekanja, za šta imamo maksimalnu podršku naših ljekara sa odjeljenja - rekao je doktor Lazić.

Kako je najavljeno iz bijeljinske bolnice, promjene u načinu zakazivanja pacijenti mogu očekivati već od naredne sedmice.